Lichtsignalen afgeven

Die mensen die in hun ruimteschip boven de aarde hangen, die gooien steeds meer troep naar beneden. Gisteren weer een meteoriet waargenomen bij Amerika. Het probleem is dat ze dit ongetwijfeld goed bedoelen daar in de ruimte, maar ze kunnen geen kaart lezen. Ik begrijp best dat ze mensen wakker willen schudden en een signaal willen afgeven met hun lichtsignalen, maar even beter gooien ruimtewezentjes! Met liefde stuur ik jullie een kaart met doelen die je zou kunnen raken. Onder het mom van bewust wakker schudden.

Niet doorschuiven maar aanpakken stond er in het verkiezingsprogramma van de VVD. Het loslaten van meer mensen met een enkelbandje naar de samenleving, valt dat ook onder doorschuiven? We pakken het probleem niet aan, maar schuiven het door? Je staat toch raar te kijken als de persoon die je dochter mishandelde bij je in de straat komt te wonen, ook goedemorgen, mooi weertje hè? Hoe gaat het met je enkel? Al verbetering zichtbaar? O, je gaat naar je werk toe? Ik ben al sinds 2010 werkeloos, maar heb geen strafblad en dan spant niemand zich voor je in.

Ik ben niet tegen enkelbandjes in de samenleving bij kleinere vergrijpen. Je herstelt nergens beter dan in je eigen huis, maar ik vind dat je de buurt hierover kunt inlichten. Samen die persoon helpen. Een verhaal heeft altijd meerdere kanten. De samenleving van nu, is helaas nog niet zover dat mensen elkaar bewust samen weer de goede weg op helpen en dus is deze zet weer gedoemd om te mislukken.

Een beetje jammer dat de voorlopige lijst met 89 nieuwe naoorlogse rijksmonumenten al bekend is. We zouden er anders de Bijlmerbajes in Amsterdam aan kunnen toevoegen. Allemaal ex-gedetineerden en mensen met een enkelbandje in de cellen daar zetten en hun verhaal laten vertellen. Het ex-personeel weer terug als gidsen, kaartjesverkopers, garderobe medewerkers en in het restaurant. Zo hebben de ex-gedetineerden en enkelbandjeshouders een baan en de ontslagen medewerkers van de gevangenis ook. De nieuwe naam zou kunnen worden: Rijksmonument Plan van Aanpak. Gesponsord door…

Gisteren was er een landelijke demonstratie van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Nu het voorjaar gaat worden moeten zij de gekraakte kerken weer gaan verlaten. En nog steeds ligt er geen goed plan van aanpak voor deze mensen. Hoe makkelijk kan het weer zijn? De gevangenissen die leeg komen te staan kraken? Plan van aanpak heet zoiets. Iedereen heeft een recht op bestaan en een verhaal heeft altijd meerdere kanten.

Lieve wezens in de ruimte, ik snap best dat jullie daar voorlopig nog blijven. Ik zou dat ook doen als ik in jullie ruimtelaarzen stond. Maar blijf signalen sturen, net als ik bewust met mijn weblog doe. Niet geschoten is namelijk altijd mis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tJQZN

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>