Wij zijn groot en jullie zijn klein

Stel je bent keukenverkoper en er komt op een dag een echtpaar bij je binnen lopen. Een echtpaar waarvan zelfs een leek kan zien dat ze een lichte verstandelijke beperking hebben. Ze informeren naar een keuken want ze wonen zelfstandig in een appartement, met af en toe begeleiding. Stel je bent die keukenverkoper, wat zou je doen? In dit geval smeer je ze bewust een dure keuken aan en laat je ze een contract ondertekenen. Geld is geld niet waar? Dat dit echtpaar zelf hun financiĆ«n nog mocht doen, daar waren ze heel trots op. Door deze keukenverkoper kwam hier abrupt een einde aan. Het echtpaar diep gekwetst. De begeleiding heeft nog geprobeerd om het contract te laten ontbinden maar zonder succes. Stel je bent die keukenverkoper, je moest je diep schamen! Ga heel klein worden…

Ik heb zelf met mensen met hersenletsel gewerkt en met mensen met een verstandelijke beperking. Zo op het oog zie je niet dat er iets met deze mensen aan de hand is. Deze mensen zijn vaak onbewust het slachtoffer van de telefonische verkooppraatjes en de internetbestellingen. Ik heb zelf indertijd heel wat zeilen bij moeten zetten, om contracten ongedaan te maken en bestellingen terug te sturen. Tja en met de aanstaande bezuinigingen op komst, hou ik mijn hart vast voor deze groep. Begeleiding kan in ieder geval zaken rechtzetten en proberen te voorkomen.

Afgelopen weekend was er een grote playbackshow van mensen met een handicap. Ik was een van de vrijwilligsters en heb tussen de coulisse gestaan om de deelnemers ontspannen het toneel op te laten gaan. Allemaal mensen die geheel belangeloos met het hart, deze playbackshow tot stand hebben gebracht. Een grote zaal vol met publiek. Tussendoor heb ik ook nog wat smurfen geschminkt. Samen een geweldige avond gehad! Geld, schuldencrisis? Waar hebben we het toch allemaal over….la la la la la la la la la la la la. Zij waren groot en wij zijn klein!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Xuvbwu

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>