Het dak gaat eraf

Gisteren was ik op een onverwacht tijdstip bij de supermarkt. En dan sta je tussen de bejaarden in. Het ging over het weer. Nederland is mooi, maar ze hadden er een dak op moeten zetten. Een spreuk van Wim Kan, volgens een bejaarde vrouw. Ik kon hem niet. Verder dat tien mandarijnen zonder netje vier euro kosten. Wel duur, maar de bejaarde zei: “ik leef nu nog en ik weet dat ze lekker zijn.”  YOLO! De meeste bejaarden rekenen nog steeds om naar de gulden. Vriendelijke oude mensen daar bij de groenteafdeling in de supermarkt! Overigens snap ik nog steeds niet wat bejaarden ’s avonds in het zwembad doen om baantjes te gaan zwemmen. Heb je de hele dag de tijd en zwem je jongere mensen ’s avonds in de weg. Moet ook uit de koker van de 50+ partij komen, kan niet anders!

Ik dacht eerst dat het een vervroegde 1 april grap was maar het is echt waar. Het UWV gaat zich bewust bemoeien met de Chinese restaurants in Nederland! Bij voorkeur personeel uit Nederland aannemen. En mocht dat niet lukken dan mogen ze alsnog uit Azië ingevlogen worden. Net zoiets als toen dat plan om Nederlanders in de kassen te laten werken… En KHN heeft nog een aantal bewuste tips voor Chinese restaurants om ze “Nederlandervriendelijker” te maken. Zo zouden ze de voertaal in de keuken moeten veranderen van Chinees naar Nederlands en inzicht moeten geven in de opbouw, samenstelling en bereiding van de Chinese menukaart. Ik heb hier zo om moeten lachen! Zo’n beetje als een Europa maken, ondanks alle cultuurverschillen. Gooi de Chinezen met de Nederlanders in een pan en maak er Sambal-Kaas-Bij soep van. Binnenkort wordt je bij de Thai geholpen door een Pool en bij de kaasboer door een Cyprioot. Zou echt geweldig zijn, Nederland als multiculturele samenleving met dank aan het UWV en de KHN.

Voor alle liefhebbers volgt dan hier de nieuwe lijst van de Chinees in 2018: -Spuitjes loempia  -Schipholgans met Pekingsaus  -Saté Ajam Andijvie  – Mihoenderloo met gebakken worst  – Bami met gehaktbal  – Zwarte bonen scharrelei paardensaus  -Koe Lo Yoek carnaval  – Haaienvinnensoep in een klomp gekookt op zonne-energie. Mosterd bij? Of zoiets…