Kunstwerk van schone waarheid

Er is een nieuw sociaal akkoord. Asscher sprak van een Mondriaan akkoord. Het akkoord werd gepresenteerd op de Mondriaan school en het akkoord heeft heldere lijnen en is toekomstgericht. Mondriaan liet zich door de werkelijkheid inspireren. Hij wilde de schoonheid zo bewust mogelijk uitbeelden en de waarheid zo dicht mogelijk benaderen. Dus het nieuwe sociaal akkoord is eigenlijk een kunstwerk van schone waarheid. De vlakverdelingen zijn duidelijk, rechte lijnen.

Een veilig akkoord dat het wel zal redden tot de volgende verkiezingen. Tijd gekocht en het kan weer een tijdje mee.

Een ding springt er echt uit, iets waar wat mij betreft nog eens beter naar gekeken kan worden. Ik ben even kwijt hoeveel extra geld er ook alweer gaat naar de zorg, naar de werkvloer? Zonder flexwerkers met een nul-urencontract zal er meer personeel aangenomen moeten worden. O nee, het aantal tijdelijke contracten moet ook worden beperkt. Jammer voor studenten die op de zaterdag en zondag bijverdienden met een 0 uren contact in de zorg. Ik neem aan dat er dus mensen met vaste contracten bijkomen op de werkvloer in de zorg? Het mag niet zo zijn dat als er een griepgolf is, dat mensen extra ingezet gaan worden bovenop hun normale werkuren. Dit komt de kwaliteit van de zorg niet ten goede en de werknemer ook niet. En in de thuiszorg kan het dus zo maar zijn dat er iemand niet komt opdagen bij ziekte, want je hebt geen oproepkrachten meer. Buiten het feit dat sommige mensen er bewust voor kiezen om oproepkracht te worden. De bal wordt nu bij de zorg neergelegd en die hebben hun handen op kantoor al vol aan het reorganiseren van de zorg.

Je zult maar gehandicapt zijn en rolstoelgebonden zijn. Om 12.00 uur lig je nog in je bed want de 2 mensen die normaal op jouw groep staan, die zijn ziek. En de overige collega’s zijn allemaal gebeld maar zij konden niet en wilden niet of waren al ziek van al het overwerken. Als er een collega van de andere groep klaar is dan word je om 13.00 uur eindelijk uit je bed gehesen. Net op tijd want straks komen pa en ma op bezoek en anders had het personeel daar ook nog eens een keer voor op hun donder gekregen, als je dan nog in bed lag. Nou ja, misschien hadden ze het beter wel kunnen zien. Dan hadden ze een lieve hulp uit Polen, Spanje of van de Filipijnen kunnen inhuren. Lekker thuis wonen en 24 uur per dag hulp en het kost minder. Dat is pas een kunstwerk van schone waarheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UmTJjk

Please type the text above: