Somber opleuken

Premier Rutte hoopt dat mensen wat positiever naar de economie gaan kijken. Laten we stoppen met somberen. Klopt, somberen is niet goed en vrolijkheid en positiviteit wel. Zelfs het weer is voor even gestopt met somberen. Maar om wat positiever naar de economie te gaan kijken… Het woord zegt het al: kijken. Kijken kunnen we allemaal, maar visie, oplossingen en daadkracht daar hebben mensen voor gestudeerd en die zouden daar iets mee kunnen doen.

Om het even een vrolijke zondag te laten worden, gaan we even naar wat sombere dingen. Berichten die je ook bewust wel wat kunt opleuken. De geplande bezuinigingen maken de ouderen boos. Zo boos dat ze hun kleding kapot hadden geknipt voor een protestactie in Eindhoven. Dus geld voor nieuwe kleding is er blijkbaar wel? Of begrijp ik iets weer niet? Ze bedoelden met deze daad dat ze financieel uitgekleed worden. Ga dan naakt op je scootmobiel zitten? De een stopt zijn kleding in de zak voor het goede doel en de ander knipt het kapot.

Er gaan op 30 april 150.000 ballonnen de lucht in. Vogels en andere dieren eten de ballonnen en touwtjes op. Somber bericht. Je zou natuurlijk ook kunnen kijken waar de wind naar toe staat op deze vrolijke 30 april. Gaat de wind naar het zuiden, dan is de kans groot dat een Spanjaard de ballon krijgt. Hang er dus een paar euro’s aan. Staat de wind naar het westen, dan komt de ballon in Engeland aan en kun je er een bedankje of haatmail aan hangen voor Thatcher. En naar het oosten, dan zitten we al snel in Polen. De vacatures hier in Nederland eraan hangen. En staat de wind naar het noorden, dan blijven ze waarschijnlijk steken in de windmolens in ons eigen land. Doe er dan kaartjes aan, met of ze die dingen een dag uit kunnen zetten voor de buurt. Zo kun je ook met ballonnen iets een positieve draai geven. Bij windstil, zijn wensen voor Willem en Max beter. (Afkorten mag nu, want bij deze namen voel ik mij op mijn gemak…)

En dan nog eentje voor deze mooie zondag. Er is weer een vleesschandaal. Paardenvlees vermengd met rundvlees. Dit vlees is sinds januari 2011 verkocht. Ik mag toch hopen dat dit bewuste vlees, twee jaren later, al opgegeten is? Dus waar hebben we het over? Sectie plegen op alle overleden mensen tussen 2011 en nu? Er kan ergens nog wat vlees ergens in een diepvriezer liggen. Ook dat mag ik niet hopen want dan wordt het de hoogste tijd dat je de diepvries eens ontdooit. Dat het bewust gedaan is, daar kunnen we het over hebben en van leren. Ik zie ook wel weer positieve mogelijkheden voor een uitvinder. De vleessoort thermometer. Je steekt hem thuis in je vlees en deze meet waar het vlees uit bestaat. Wie durft?

(Update op 15-04: protesteren helpt dus, de ballonnen worden niet opgelaten op 30 april. Bewust bedankt!)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

B3gU

Please type the text above: