Wat wil je zelf?

Er was afgelopen week een bericht dat de UWV-website een zware onvoldoende scoort. Veel gebruikers klagen over de vacatures die ze toegestuurd krijgen. Zo kreeg een begeleider in de gehandicaptenzorg een vacature in de bouw. Op zich zie ik hier niet zo het probleem van in. Ik was sowieso al verbaasd dat er nog vacatures in de bouw zijn…

Ik was bij de voedselbank aan de praat met iemand die al geruime tijd in de WW zit. Hij had altijd in de bouw gewerkt en hij kan geen nieuwe baan vinden in de bouw. Ik vroeg: heb je ooit wel eens nagedacht over wat je anders zou kunnen doen qua werk? Iets anders dan in de bouw? Wat wil je zelf? Waar denk je dat je nog meer goed in kunt zijn? Ik kreeg een verbaasde blik en hij had daar nog nooit zo over nagedacht.

Zo ook een vrouw die vanwege haar gezondheid ander werk moet gaan zoeken. Ze klonk niet erg enthousiast toen ze vertelde dat dit waarschijnlijk een opleiding ging worden voor op kantoor. Ze had altijd een creatief beroep gehad. Dus ik weer: wat wil je zelf? Ook zij had hier eigenlijk nog niet goed over nagedacht. En dat is zonde, want dan begin je aan een opleiding en je gaat werken en je bent het na een jaar zat.

Mijn advies is dan ook aan iedereen zonder een baan: wat wil je zelf, waar denk je dat je goed in bent? Ga dat op papier zetten en trek daar je plan op. Je kunt vaak meer dan je denkt! En als je enthousiast bent over iets dan straal je dit ook uit in je beroep. Soms is het juist goed om een ander pad te gaan bewandelen. Volg je hart! En vallen mag, want je kunt altijd weer opstaan!

Het is alleen jammer dat er bij het UWV de komende jaren 4000 banen verdwijnen, maar misschien hebben al deze medewerkers ook iets aan mijn bovenstaande verhaal.

Geloof in jezelf, bewust nadenken en doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fdknYG

Please type the text above: