Voor niets gaat de zon op

Gisterenavond had ik een heel leuk feest met mensen met een handicap/beperking. Eten, dansen en gezelligheid. Alle vrijwilligers werden met een bloemetje in het zonnetje gezet en er werd nog eens benadrukt dat dit zonder vrijwilligers echt niet mogelijk zou zijn. Ik blijf er dan ook bij dat iedereen bewust een vrijwillig baantje zou kunnen hebben. Ook goed voor het samen gevoel.

Ik had nog een discussie. Iemand met bijvoorbeeld het downsyndroom, maakt een opmerking dat je een lelijke broek aan hebt.  Hier lach je dan om en je haalt het niet in je hoofd om te slaan. Als je zelf in de tram tegen iemand zegt dat zijn broek lelijk is, dan loop je de kans dat je een klap krijgt, of erger. Is een bewust nadenkertje.

Er stond een stukje in de krant over het bewust logo op producten in de supermarkt. Het logo is gewoon te koop voor op je product. Wisten we toch al? Hetzelfde verhaal met het lieveheersbeestje van zinloos geweld, ook een marketing product. Eigenlijk kun je in deze wereld aan bijna alles wat je om je heen ziet een prijskaartje hangen. Iemand wil er altijd beter of rijker van worden. Voor niets gaat alleen de zon nog op, voor zolang als dat nog duurt.

En als je rijk bent dan kun je alles kopen, zelfs je gezondheid. Je dood wat uitstellen. Een donor is zo gekocht. In andere landen is het heel gebruikelijk dat je vrijwillig een donor afstaat aan een familielid of bekende. Ik ken Nederlanders met familie in bijvoorbeeld Azië, die daar heen reizen en met een orgaan minder terug komen naar Nederland.  Als je wilt overleven dan doe je rare dingen. Maar bewust geld verdienen met de handel in donoren klopt niet, een menselijk lichaam is geen handel. Dieper kun je niet zinken.

Waar ik wel de humor van kon inzien was een voorspelling van het IMF. Vooral het woord voorspelling is leuk. Door de bezuinigingsoperatie in Griekenland is het tekort van dit land volgend jaar kleiner dan dat van Frankrijk. Ik heb even mijn eigen glazen bol uit mijn kastje gepakt. Ik zag alleen maar machines die geld aan het bijdrukken waren. Ik heb mijn bol maar weer bewust terug gezet in de kast.

Ik was laatst ook bij de musical Annie en daarom sluit ik ook maar af met de positieve woorden van Annie: the sun’ll come out, tomorrow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HPOd

Please type the text above: