Zo arm als de mieren

Wij hebben bij de voedselbank iemand van in de 80 jaar, een lief bejaard vrouwtje. Even rekenen, dan heeft dit vrouwtje dus bewust de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. In de oorlog aten mensen wat er voor handen was en aten ook gekookt gras. Dan heb je dat allemaal overleefd en dan is het 2013 en dan heb je weer geen eten! Als iemand nog zegt dat oudere mensen niet met hun tijd meegaan dan is zij er geen goed voorbeeld van. Vroeger honger en nu honger.

Bij filosofie hadden we het gisteren over het doel van het leven. Tot de bestemming komen. Ik mag hopen dat dit vrouwtje van in de 80 jaar niet de voedselbank als bestemming had.

Ook de mensen met kinderen hebben het zwaar bij de voedselbank. Als je zelfs geen auto hebt dan zijn echte uitstapjes er niet bij. Kinderen horen op school van andere kinderen dat ze naar een pretpark zijn geweest en snappen niet waarom zij nooit gaan. Misschien een leuk idee, om in mei wat treinkaartjes en vrijkaartjes voor een attractiepark in de pakketten te doen? De mensen het bewuste vakantiegeld gevoel geven. Er is een kroon in de Efteling geplaatst vanwege 30 april. Maak de droom van de kinderen bij de voedselbank ook eens waar en schenk kaartjes!

Toch zijn er ook positieve gebeurtenissen bij de voedselbank. Er zijn mensen die hebben besloten om het toch weer zonder voedselpakket te gaan proberen met behulp van familie en vrienden. Ook slaan mensen een nieuw pad in en zijn bezig om iets voor zichzelf te beginnen. Mensen komen er ook weer sterker uit en dat is geweldig mooi om te zien!

Zo arm als de mieren als je bij de voedselbank komt. Er stond een stukje in de kranten, over dat mieren ook van baan veranderen. Door een kolonie mieren te volgen hebben onderzoekers ontdekt dat mieren gedurende hun leven van baan veranderen. Verzorgers worden schoonmakers en schoonmakers worden voedselverzamelaars. Lijkt de voedselbank wel! Alleen komen er in het mierenrijk geen 30.000 werklozen per maand bij…