Kijk omhoog

Omdat het zondag is houden we het een beetje leuk vandaag. En wat een lol heb ik al gehad met vrienden om ons mooie Koningslied. Inmiddels ken ik alle muzieknummers met Willem en koning in de tekst, die door mensen bij elkaar zijn gezocht. Geweldig en wat een lol! Maar wat is dat nummer slecht zeg, andere tekstschrijvers schamen zich rot! Ook iedereen die tegen het koningshuis is, kan zijn gram halen. Iemand die zijn gram niet kan halen is meneer Lensink, zit toevallig vast. Voorkomen is beter dan genezen moet iemand hebben gedacht. Blauw bloed, tja je zal het maar hebben. Maar laten we niet te ver terug kijken. De waarheid staat immers altijd in bladen bij de kapper. Overigens denk ik persoonlijk dat dit de laatste troonswisseling gaat worden. Of de tijd moet blijven stilstaan.

Een ander opvallend bericht was het aanspoelen van duizenden vissen en tientallen dolfijnen aan de Zuid-Australische kust. Men staat voor een raadsel. Als ik even filosofeer dan kom ik tot een methaangaswolkje door een verschuiving. Zou zomaar kunnen. Ik denk dat de bedreiging voor moeder aarde in de grond zit en niet in de lucht, maar ik zal wel weer anders denken. Toch is de natuur echt hard aan het veranderen. Nog even en er komt een vis naar de kust gezwommen en die vertelt ons wat er loos is in zee.

Het was afgelopen week ook de dag tegen pesten. Veel goede mensen hebben hier aandacht aan gegeven op scholen en met het geven van trainingen. Eigenlijk is het weer heel simpel. Je leert iedereen een basisregel: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Kun je niet alleen tegen pesten gebruiken, maar in het hele leven. Misschien zelf beter dan de kreet: respect, want die helpt niet…

Overigens liep ik vorige week in het Haarlemmermeerse Bos en door bewust om mij heen te kijken zag ik een ransuil. Mijn metgezellen hadden hem gemist. Bewust genieten en omhoog kijken vandaag allemaal!