Bloemen voor

Bloemen plukken in het stedelijk perkje en daar een bon voor krijgen. Oma kreeg de bon omdat twee kleuters een bos bloemen gingen plukken. Duur bosje bloemen van 130 euro. Of u dus even aan uw kind kan uitleggen dat dit verboden is. Nee lieve kleuter, geen bloemen plukken die van de stad zijn. De bloemen waren voor mama, hoe lief en hartverwarmend. De kleuters gooiden geen ramen in, staken niemand neer en sloopten geen vuilnisbak. Misschien was een taakstraf op kleuterniveau wat meer op zijn plaats geweest. Bloembolletjes poten in het plantsoen samen met de stadswachten.

De boot die niet kwam… Nog even terug naar 30 april. Er was eens een kinderorkest met een dirigent. Zij mochten op het IJ voor de nieuwe koning optreden. Allemaal naar de kapper geweest en mooi in de kleding. Oefenen en oefenen voor dat ene optreden op die mooie dag en dan ook nog op de televisie komen. Rillend van de kou in afwachting van de boot met de nieuwe koning. Geen stola om. En net voor het optreden besluit de nieuwe koning tot een spontane actie. Hij besluit om met zijn familie van boord te gaan om naar Armin van Buuren toe te gaan. De planning was strak en na het spontane bezoek was er een achterstand opgelopen. De beveiligers bij het kinderorkest volgden alles op de voet en riepen de kinderen toe: “spelen, niet spelen, spelen dan maar voor de andere boten op het water.” Maar de boot met de koning kwam niet meer, want de spontane actie van de nieuwe koning had de boot van koers doen veranderen. Onbewust een leuke actie van de koning met grote gevolgen voor de kinderen en hun dirigent. Rillend van de kou konden zij huiswaarts vertrekken, een illusie armer. Ik begrijp dat de twee opgepakte demonstranten een bloemetje hebben gekregen, een sorry. Ik zou het ook begrijpen als alle kinderen en de dirigent een bloemetje zouden krijgen. Onder het mom van onbewuste actie met een bewuste goedmaker.

Bijen vliegen ook van bloem naar bloem. De Europese Commissie legt het gebruik van neonicotinoiden aan banden. Er zijn aanwijzingen dat deze pesticiden bijensterfte veroorzaken. De bij versus de producent en de landbouw. Maja de bij heeft gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

z8g6R

Please type the text above: