Vlinders, bloemen en hartjes

Ik was een paar dagen in een ander omgeving, ik volgde mijn hart. Veel vlinders, bloemen en hartjes kwamen op mijn pad. Veel mooie, nee, heel veel mooie mensen. Mensen die met zijn allen strijden voor geluk en een beter bestaan. Is het niet voor zichzelf dan wel voor elkaar en de kinderen. Liefde overwint alles en wat je uitstraalt en geeft dat ontvang je bewust terug. Een nieuwe tijd maak je met elkaar. Samen.

Ik kwam ook veel Poolse mensen tegen, ook op zoek naar een beter bestaan, door hier in Nederland te werken. Ze accepteren hier in Nederland een leven met een dak boven hun hoofd en 2e hands spullen. Zijn zij ongelukkig? Nee, want zij geloven erin dat ze het beter gaan krijgen en maken gebruik van ons land om dit te bewerkstelligen. Zo ook de mensen in ons land die aan de grens wonen. Werk is er wel over de grens in België en Duitsland en dus ga je daar werken. We leren elkaars gewoonten en leren elkaars taal te spreken. De kunst is om dit samen te doen, zonder haat en met wederzijds respect naar elkaar toe. Samen.

Mensen zonder baan en dat zijn er nogal wat. En toch zie je langzamerhand de netwerken ontstaan van mensen. Elkaar opzoeken en elkaar helpen door de moeilijke tijden heen. Jij doet wat voor mij en dan help ik jou. Het is niet erg om 2e hands spullen te kopen en dingen te ruilen. Wat is echt belangrijk in het leven? Dat je jezelf kunt zijn en dat de mensen van je houden zoals je bent. Respect voor elkaar en voor de natuur. Bewust worden van.

Heel veel mensen weten niet hoe het moet en zitten met de handen in het haar. De mensen die gingen voor meer, meer en meer. Zij worden bewust van minder en minder en minder. Fraude en corruptie zullen het niet gaan redden in deze nieuwe tijd. Wel zullen deze dingen altijd blijven bestaan omdat dit in de mens zit, maar zolang er mensen zijn die daar tegen strijden is er hoop.

Hoop dat wij blijven omzien naar de zwakkeren in onze samenleving en elkaar blijven helpen. De gewone man en vrouw op straat, zien hoe het beter kan en hebben behoefte aan een leidraad.

Wie gaan al die draadjes verbinden tot een groot web, het web van hoe het bewust beter kan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CMOJyH

Please type the text above: