Mandje

Het is weer maandag en gaat het de week worden van Weekers? Gaat het lekke mandje dinsdag in het Kamerdebat geplakt worden of spoelt het mandje met Weekers en al door het afvoerputje weg? Afijn, de mensen zijn weer terug van hun welverdiende vakantie en mogen weer in de kamer spelen. Alleen is een land besturen geen spelletje.

En is het ene gesjoemel en fraude geval nog niet van tafel, dan komt het volgende er alweer bij. De mensen in Nederland worden er doodmoe van. Er zitten trouwens onder de werkelozen thuis, een groot aantal mensen die eruit geknikkerd zijn vanwege dat ze gesjoemel en fraude aan het licht wilden brengen, maar dat niet gewaardeerd werd door de bedrijfstop. In het bedrijf noemen ze dat een grote mond en je bemoeien met dingen die je niet aangaan. Werken en je mond houden en vooral niet zeggen hoe het beter zou kunnen. Al deze mensen zijn bewust blij met alles wat nu eindelijk wel boven tafel komt.

Zo ook weer de mogelijke fraude in de zorginstellingen met de herindicaties. In de zorg werkt het zo, dat hoe hoger de indicatie, hoe meer personeel je bijvoorbeeld in mag roosteren. En er is al een tekort aan personeel, dus is een ieder blij met hogere indicaties. Ik vind het persoonlijk een groter drama dat er door de zorginstellingen volop aan nieuwbouw en renovatie wordt gedaan, maar het geld niet naar de werkvloer gaat. Zorg gaat niet meer over de mensen maar over de business.

Ik kom in het veld ook tegen dat de geestelijke gezondheidszorg een groot probleem heeft. Mensen belanden tussen de wal en het schip en komen terecht bij totaal ongeschikte hulpinstellingen. Er zijn uitzonderingen, maar voor daadwerkelijk advies kun je beter met je buurvrouw gaan praten dan een half uur met iemand op kantoor zitten, die geen inleving heeft in jouw situatie. Laatst kreeg een vrouw die geslagen werd door haar man, het advies dat ze dan ook maar niet aan hem moest vragen waarom hij zo laat thuis kwam… Wees je ervan bewust dat je echt een ander beroep zou kunnen gaan uitoefenen als je dit soort adviezen geeft.

En waar ook eens naar gekeken zou kunnen worden, is de burgerlijke staat na een echtscheiding. Volgens de bedenkers hiervan, ben je dan opeens gescheiden. Ook zoiets raars. Er zijn veel mensen die het liefst niet meer aan de scheiding terug denken en dit heel pijnlijk vinden. Wat is er mis met het woord: alleenstaand?  

Er zit nog veel meer in mijn mandje, maar dat bewaar ik bewust tot een andere keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0jwDm

Please type the text above: