Een, twee en drie

Als je een keer iets van iemand verneemt dan sla je het op. Als je het nog een keer van iemand anders verneemt dan denk je na. En bij een derde keer dan ga je er soms over schrijven. Zo verneem ik van mensen bij o.a. de voedselbank dat de huisdieren ook de dupe zijn. Mensen in financiƫle nood, krijgen zelfs het advies om huisdieren weg te doen. Huisdieren zijn zo belangrijk als je het moeilijk hebt, het zijn vriendjes in slechte tijden en ze geven troost. Ik hoor dat veel huisdieren al gewoon mee-eten met de dagelijkse pot. Vroeger had je ook geen dierenvoer en dus is er geen dier over boord. Maar bij deze wil ik toch een bewuste oproep doen aan alle gulle gevers, om wat honden en katten brokjes te doneren aan de voedselbanken. Huisdieren blij en eigenaren blij!

En hoe kan het in hemelsnaam dat er bloed in een ziekenhuis verdwijnt? In een ziekenhuis in Nederland gebeuren er “rare” dingen in het lab. Is er een personeelstekort, slechte samenwerking of werken ze met een nieuw systeem? Of is het toeval dat ik alleen maar mensen spreek, waarvan na afname het bloed zoek is? Moet niet mogen en de patiĆ«nt hoort nooit meer waar het gebleven is. Zolang er maar geen twee keer afname in rekening wordt gebracht, want dat zou bewust helemaal erg zijn.

Verder op speciaal verzoek, een stukje over de folder van Douwe Egberts die bij de mensen in de bus viel. Bijna 100 kleine pakken koffie kopen en de punten van het pak knippen en je hebt een koffiemok. De verzending van je koffiemok is ook bijna 100 pakken koffie. Mensen vragen zich terecht af, of dit nog wel van deze tijd is. Een theeglas voor 160 pakken koffie. En voor een koffiezetapparaat moet je een paar jaar aardig wat pakken koffie kopen. In huishoudelijke artikelen winkels koop je koffiemokken en theeglazen voor veel minder dan voor de prijs in de folder. En in de kringloopwinkels ben je al snel voor onder de 1 euro klaar voor een mok of glas. Mensen vragen zich terecht af of er niet wat van de prijs van de koffie af kan, in plaats van dat gespaar met die punten. Als je er lol in hebt of voor een goed doel spaart, zeker blijven doen. Ieder zijn ding. Maar er wordt bewust over de folder gesproken.

En dan nog even een aanvulling over de toeslagen die naar Polen gaan. Ik verneem vanuit het veld dat de desbetreffende instanties de grootste moeite hebben om de adressen van de Polen te achterhalen, zowel in Nederland als in Polen. Veel Polen verdwijnen zomaar in het niets en de toeslagen lopen dan nog een tijdje door. De medemens helpen, waar een klein land groot in kan zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gY8CT

Please type the text above: