De slag om de toeslag

Weekmakers zijn stoffen die kunststoffen elastisch maken. Weekers hangt ook nog steeds aan een elastiek te bungelen in de Tweede Kamer. Het was een weekhartig lang debat over de fraude met toeslagen door onder anderen Bulgaren.

Het toont maar weer eens aan hoe ontzettend belangrijk de pers is. Waarom is de pers wel op de hoogte en de politiek niet? De pers wordt een beetje het nieuwe politieke bewustzijn van Nederland. Zelfs heel veel mensen in Nederland zijn beter op de hoogte van alles dan de politiek. De omgekeerde wereld.

Samenvattend is er weer eens bewust niet naar de mensen op de werkvloer geluisterd en zijn signalen niet opgepikt. De oplossing is om het systeem aan te passen, zonder dat de koopkracht hiervan de dupe wordt. Maar we gingen toch ook bezuinigen op de ambtenaren bij De belastingdienst? Wie, wat en wanneer?

Opvallend is ook in deze nieuwe tijd, dat je fouten mag maken en dan gewoon mag blijven zitten op je werkplek. Ik kan er zelf nog niet zo goed aan wennen.

Is het ene debat nog bezig dan kun je het volgende alweer voorspellen. Er is ook voor tientallen miljoen euro’s aan huurtoeslag onterecht uitgekeerd. Weer een tegenvaller.

Nederland zal dit jaar meer aan de Europese begroting moeten bijdragen dan voorzien. Ik stel voor om al die toeslagen terug te halen en daar deze rekening weer van te betalen.

En debat fraude in de zorg, klinkt ook al zo fijn. Niks geen zomerreces, hooguit drie weken verlof, net als de rest van Nederland.

En als de journalisten klaar zijn met de toeslagen, ga gerust verder met subsidies, kunnen we ook weer een debatje mee vullen.

Maar verder moeten we wat optimistischer zijn in Nederland. Sterker nog, ik kom alleen maar optimistische mensen tegen om mij heen. Ik ben er zelf een van. Mensen werken 60 uur in de week om quitte te kunnen draaien, heel optimistisch. Ze betalen keurig alle rekeningen, die steeds hoger worden. Maar houden bijna geen geld meer over om optimistisch secundaire levensbehoeften te kopen. 

Dat je dan toch soms met een pessimistische blik naar het debat kijkt, tja daar ben je mens voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1ujDl

Please type the text above: