Boemerang

Je hebt de boemerang generatie. Dit zijn jongeren gemiddeld tussen de 20 en 29 jaar, die weer thuis komen wonen bij hun ouders. Meestal omdat ze de kosten van zelfstandig wonen niet meer kunnen opbrengen. Vooral in de zuidelijke landen onder ons, is dit boemerang effect al enige tijd gaande. Wat ik de afgelopen tijd zelf bewust waarneem in ons eigen land is een 70+ gezellige boemerang. De lamme helpt de blinde.

Meestal is er een ouder iemand van 70+ die nog zelfstandig woont in een groot huis. In de kennissenkring, is er dan nog een andere 70+ man of vrouw die moeilijk rond kan komen en zelfs in sommige gevallen de huur niet meer kan betalen. Zij voelen zich allebei nog te goed voor een bejaardenhuis. Als je dan ook allebei iets aan de gezondheid mankeert dan is een leven alleen best zwaar en ongezellig. Ik zie een 70+ gezellige boemerang ontstaan. Je trekt bij elkaar in en helpt elkaar waar nodig en je hebt een gesprekspartner. Ik zie ouderen helemaal opbloeien, zonder dat ze daadwerkelijk een liefdesrelatie met elkaar hebben. Het bewuste alternatief voor het bejaardenhuis. Wel alles goed volgens de regels doen, want anders wordt er weer gekort op een uitkering of toeslag. Bewust mooi en warm om te zien!

Wat ook steeds weer als een ongezellige boemerang terug komt zijn de werkeloosheidscijfers. Wat is er in ons land aan de hand dat we geen banen kunnen creëren? Is het de schuld van de computer? Geven we alleen nog om dat ding en verder nergens anders meer om? Wordt het mensenwerk overbodig? Of zijn het de regels die het allemaal zo moeilijk maken om iets van de grond te krijgen? Of is het angst? Of is het dat we moeten toegeven dat groter en groter toch niet zo’n goed plan was en dat we meer terug zouden kunnen gaan naar de regio, met kleiner en kleiner? Allemaal puntjes waar wel weer iets in zit. Maar hebben we er iets aan?

Door de klimaatveranderingen zouden we enorme werkgelegenheid kunnen creëren om ons land veilig en leuk te houden. Ga dijken verzwaren en een eiland in zee aanleggen. Ga die bergen in Nederland aanleggen, zodat we in de toekomst in eigen land kunnen skiën. Zelf groente kweken en niet meer importeren. Alleen wat je in eigen land echt niet hebt of kunt bedenken, dat haal je bewust uit het buitenland. Ga met de kennis van nu, het land weer benutten waar het voor bedoeld is, vee en tuinbouw. Een combinatie van heden en de goede dingen van vroeger. Samen met elkaar.

De welvaart die wij gekend hebben komt niet terug, maar om ons land tot onder de armoede grens te laten afzakken is ook weer zo wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pyoa1

Please type the text above: