Krasjes op de plaat

De oude economie verdwijnt rap. De Free Record Shop gaat faillissement aanvragen. Er zaten dus toch behoorlijk wat krassen op de plaat. Zo’n 700 mensen weer in de onzekerheid wat betreft hun baan. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat er nog een grote winkelketen binnenkort faillissement gaat aanvragen en een ander groot bedrijf gaat inkrimpen. Wat gaan al deze ontslagen mensen doen en wie helpt ze aan een baan? Als we straks allemaal met een helm op ons hoofd zitten en inpluggen op een systeem thuis, hoeven we dan nooit meer te werken? Toch dat basissalaris en voor de rest stappen we als robots door het leven? Waar gaat het heen en niemand die het weet. Geweldig!

In deze tijd zou je bijna gaan filosoferen dat de mens van nature slecht is maar door aan zichzelf te sleutelen de goedheid de boventoon kan laten voeren. Bewust nieuw oogpunt. Maar dat wij het samen een betere wereld kunnen maken dat geloof ik nog steeds. Het gaat niet vandaag en niet vanzelf maar steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat het anders kan. Er zijn al heel veel mensen goed bezig!

Volgens Rutte ergeren burgers zich meer aan fraude omdat de media er meer over berichten. Als je het niet opspoort dan vind je het niet en weet je het niet, toch raar dat er dan de afgelopen tientallen jaren slecht opgespoord is. Of wij vonden het allemaal maar normaal, dat kan het ook geweest zijn. Of er lagen veel kleedjes op tafel en tapijtjes op de vloer…

En wie eet er nog vlees? Paardenvlees misschien, of is dit ook besmet met de ESBL bacterie? Kipfilet, biefstuk en kalfsvlees wemelen van de ESBL bacteriƫn. En we noemen het weer zorgwekkend. De politiek weer geschokt en we hobbelen weer fijn een stukje door met zijn allen. Kan er op de labels voortaan komen te staan hoeveel antibiotica er in mijn biefstukje is gespoten? Niet door de EU laten bepalen, anders krijgen we weer een olijfolie verhaaltje. Nee, zelf bewust nadenken en zelf oplossingen zoeken hoe we de biefstuk en het andere vlees weer gezonder kunnen maken.

Gisteren zag ik een moedereend met drie piepkleine eendjes zwemmen. Mijn eerste gedachte was, hoe schoon is de sloot waarin ze zwemmen en hoe vervuild is een eend als ie op je bord ligt. Na deze gedachtewisseling, kon ik gelukkig ook nog genieten van het schouwspel. Nu maar hopen dat ze de nachtvorst overleven en geen diepvrieseenden worden.

Fijn weekend!