O en o en o

Ik had een paar dagen geen zin om te schrijven en je moet vooral doen waar je zin in hebt. Ik was even druk met: niet wij en samen maar ik. Soms kun je bewuste stappen zetten om de ik sterker te maken om wij en samen weer beter te gaan doen.  Nog even tussendoor, wat een mooi nummer van Emeli Sandé, read all about it. Het hele jaar op nummer 1 laten staan, is mijn bewuste wens.

Ik heb al het nieuws een beetje snel gelezen en dan denk ik al snel: o en o en o. Er is altijd twijfel en bij twijfel lijkt het mij logisch dat er bepaalde zaken wat beter bekeken worden. Is nooit gedaan de afgelopen jaren. Nieuwe tijd, nieuwe kansen en ga ervoor!

Ik lag gisteren nog te denken aan mijn examen medisch rekenen, tijdens mijn laatste opleiding. Je moest de uitwerking opschrijven. De docent deed het voor, maar ik snapte er geen bal van. Wel kon ik de uitkomst berekenen maar dan op een andere manier. Bijles gekregen en daar bleek dat ik het anders deed maar wel tot dezelfde uitkomst kwam. Maar om toch mijn examen te behalen, moest ik de manier die de docent en iedereen deed opschrijven. Ik had het dus dubbel zwaar, ik moest iets nieuws leren wat voor mijn gevoel eigenlijk niet juist was. En de mop was dat de examens ook nog verdwenen en wij het examen een half jaar later weer moesten doen. Ik had wel een 10.

Maar wat ik hiermee wil zeggen is, dat iedereen die rechtdoor denkt ook eens naar links en naar rechts zouden kunnen denken. Dat kan verrassende resultaten opleveren en ook voor veel oplossingen zorgen. Niets is wat het lijkt en dingen kunnen altijd vanuit een andere invalshoek bekeken worden.

Voor alle duidelijkheid: de schuldencrisis zal blijven en de door de automatisering zullen de dingen veranderen. De komende jaren zullen echt cruciaal zijn. Het is aan ons samen om daar een juiste weg in te gaan vinden. Er is behoefte aan nieuwe mensen met nieuwe ideeën.

Met door blijven gaan op de oude weg zullen we er niet komen, maar samen met heel de bevolking komen we er wel. Leer van elkaar en help elkaar. Bewust samen.