Om te delen

Mijn brein had weer even kortsluiting gisteren. Drie nieuwsmedia hadden de kop: minder woningen verkocht in mei. Tot ik de kop van RTL zag: meer woningen verkocht. In het kader van omdenken en positief de wereld in kijken, trok RTL de vergelijking met de maand april van dit jaar. Mei was beter, dus meer woningen verkocht. De andere drie trokken de vergelijking met vorig jaar mei. Het is zo grappig dat je op het verkeerde been gezet kunt worden, alleen door de kop boven een nieuwsartikel. Ik ben in deze voor RTL want een beetje positieve berichtgeving kan nooit kwaad. Ik moest er bewust om lachen.

Waar weinig over geschreven wordt is de discriminatie van de Poolse mensen in ons land. Ik kreeg daar vanuit het veld het nodige over te horen. Ze worden geweerd uit uitgaansgelegenheden en dat vinden ze heel erg. Alsof een Nederlander zich niet klem drinkt en zich kapot snuift. Poolse mensen houden van dansen en willen graag uit hier in Nederland. Bewust gemiste kansen van de horeca ondernemers. Je zet wat Poolse mensen achter de bar en bij de uitgang en je kunt een wereld tent opstarten. Ik zou er wel mee opschieten want tegen de tijd dat hier iemand op het idee komt, zijn ze allemaal weer terug naar het dan welvarende Polen. Maar discriminatie mag niet en dus kom ik een beetje bewust op voor mijn medemens! Wij zijn eigenlijk in sommige dingen maar een raar volkje en dat in 2013. Wat de Nederlander niet kent dat moet ie (on)bewust niet…

Overigens ben ik er door bewust te kijken nog steeds. Als het aan een Poolse vrachtwagenchauffeur had gelegen die door rood stoplicht denderde, was ik er nu niet meer geweest. Zo ben ik dan ook wel weer, om dit even op te schrijven.

Overal in de wereld beginnen de mensen zich te roeren. Braziliƫ, Bulgarije, Turkije en in tal van andere landen. De stem van het volk en die worden of genegeerd of uit elkaar geslagen. Je zou er ook iets mee kunnen doen en met een oplossing kunnen komen. Het is ook van de zotte dat er nog geen oplossing is voor Julian Assange. Er komen vervolggesprekken over zijn situatie. Vrij laten is de enige oplossing. Het is te belachelijk voor woorden dat mensen moeten rennen voor hun leven als zij de wereld op hun manier willen verbeteren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hcJ6Tt

Please type the text above: