Denk en denk maar raak

Je zal toch maar een vakantie mogen uitzoeken en dan geen keuze hebben. Is toch een gevoel van ‘niet vrij’ zijn als je alleen kunt kiezen tussen IJsland en Ecuador. Bewust een betere wereld willen maken en dan tegen gehouden worden. Ik zoek mijn vakanties altijd bewust uit, maar voorlopig heb ik nog geen tijd voor vakantie. Bestemming 140-2-1, of zoiets. Het is toch te komisch dat alle landen over elkaar heen vallen en de pers erachteraan loopt en waar het eigenlijk om gaat, volkomen uit het oog dreigen te verliezen. Ik denk dat de meeste mensen geen flauw benul hebben van wat er speelt, misschien maar goed ook.

Leuk berichtje van Google bobo Laszlo Bock. Diploma’s en opleiding maken niet meer uit! Klopt, de slimste mensen lopen buiten de schoolbanken rond en hebben alles (on)bewust in de praktijk geleerd of weten het gewoon! Doe waar je goed in bent en zie je werk als hobby en creĆ«er kansen voor jezelf! De bewuste tip van de dag!

Verder dat gezeur over de pensioenen. Draai het eens om, vraag eens aan de jongeren of ZIJ het erg vinden als er straks voor hen geen pensioen meer is. Is het de oude garde die hier maar aan vast blijft houden? Ik zie nog geen protestacties van de jongeren voor pensioenbehoud, dus zou je denken dat pensioenen niet meer in deze nieuwe tijd passen. Zeker niet in de vorm waar we er nu mee werken!

De economie is nu geweldig om te volgen, moeilijk voorspellen wat er gaat gebeuren en wanneer. Maar dat we samen nog niet goed bezig zijn in Nederland is een feit. De politiek is te traag en laat het liggen. (Wel diploma’s en opleiding soms?) Ik heb wat verhalen uit het veld gekregen en snap nu steeds beter wat er aan het handje is. Maar zolang banken, overheid en bedrijfsleven niet samen door een deur kunnen, komt er geen oplossing. En dan heb ik het nog maar niet over de EU. Maar dat het gaat knallen op allerlei fronten, dat is een ding wat zeker is! Als de lastenverzwaring er komt dan zitten we niet meer in een depressie maar in een ijstijd. Zet het gehele team van RTL Z eens even een week in het torentje en succes verzekerd. Tja…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

DtH5DH

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>