Druk en druk en druk

Gisterenochtend even een bezoekje gebracht aan twee eenzame oude mensen. Gewoon om te vernemen hoe het met ze was en meer niet, ook mijn pad. Ik ken ze sinds kort maar er zijn maar weinig mensen die beseffen hoe eenzaam je op je oude dag kunt zijn. Het ging ook over de thuishulpen, dat er bewust vakantiewerk in de thuiszorg wordt aangenomen om te kunnen stelen. Ook deze mensen waren hiervan wel eens de dupe geweest. Maar zie het maar eens te bewijzen. (Zoals met zoveel dingen.)  Gelukkig werken er ook nog mensen in de thuiszorg met een hart.

En dan in de middag weer naar de Voedselbank. Gisteren viel het mij op dat er zoveel overproductie is. En we hadden een heleboel artikelen die het in de winkel niet gered hadden. Water in een fles met druif en limoen en dan staat erop het etiket: gewoon water. Kansloos. En meer van dat soort producten, allemaal over en alleen nog geschikt voor de Voedselbank. Voor de Voedselbank prettig maar er zijn mensen in onze voedselketen dus niet goed bezig.

Hier sluit heel goed bij aan waar het gisteren ook over ging bij de Voedselbank: soep. We hadden namelijk wat soep om uit te delen, kant en klaar. Waarop de meeste mensen vertelden dat ze altijd zelf soep maken. De balletjes uit blik zijn niet te eten en iedereen maakt zelf balletjes van gehakt of ander vlees. Verse groente vanuit de moestuin of bij de groenteman vandaan en een lekker soepje is een feit. Mensen stappen van de kant en klaar maaltijden af en gaan zelf weer bewust kiezen wat ze eten. Bewust goede ontwikkeling!

Verder ook een hoop woede en onbegrip over dat er geld overal naar toe gaat, behalve naar de mensen die het nodig hebben. Mensen vragen zich terecht af hoelang het nog gaat duren voordat de dingen ontploffen in dit land.

En dat deed mij denken aan het nieuws. Er stonden verslaggevers op station Den Bosch, net zoiets als sneeuw verslaggeving in de winter. De verwachte paniek en chaos bleef uit en ze stonden daar bewust voor joker. Dus gingen ze aan mensen vragen die in de bussen stapten, hoelang ze er nu over deden. De een was positief en de ander negatief. We leven dus in een land waar als de treinen niet rijden er bussen staan, om je alsnog naar je bestemming toe te brengen. Hoe goed kan men het hebben in dit land! Ik nodig alle reizigers die zeuren, van harte uit om eens een dagje mee te lopen bij de Voedselbank of ergens anders. Besef bewust hoe goed je het hebt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tQJun

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>