De weekend roddels

Wat was de afgelopen week nog meer opvallend? Ik vernam van een studente dat zij haar schriftelijke opdrachten mailt naar haar docent. Ze krijgt dan een paar regels feedback terug. Wil ze meer feedback dan moet ze daar extra voor betalen! Van de schoolbank gerukt! Je kijkt dus als docent iets na en ziet veel punten voor verbetering. Je kijkt naar de betaling van de student en je ziet dat je maar 6 regels feedback mag geven. Eigenlijk zou je er wel 15 kunnen schrijven maar dat mag niet. Is het dan gek dat de opleidingen slecht zijn in ons land? Feedback daar leer je van en is zo ontzettend belangrijk in de opleiding en in het leven! Bewuste verarming in het onderwijs.

Ik sprak ook met een stagemeisje in een winkel. Heel aardig en ze gaf mij een goede tip. Zij hield in haar eentje de boel draaiende omdat een vaste collega ziek was geworden, al een tijdje. Daar sta je dan in je stageperiode, alleen te buffelen en je doet ook nog eens het werk van een betaalde kracht erbij. Zij gaat er wel komen, dat zag je zo, maar het kan niet. Meestal kun je van een stagevergoeding net je mobiel betalen. Het is ook opvallend dat mensen naast hun stage ook betaalde bijbaantjes hebben. Op zich niets verkeerds mee, maar op de stage werkvloer zijn ze zo minder inzetbaar omdat ze ook nog ergens anders werken. In het onderwijs is veel te verbeteren en daar kom ik zeker nog een keer op terug.

Verder las ik iets over een huis voor klokkenluiders. Betere bescherming. Het idee is leuk maar je zal toch echt met iets beters moeten komen in deze tijd. Laatst belde iemand anoniem om een melding te doen bij de politie. Tot haar verbazing werd zij teruggebeld. Als antwoord kreeg zij: “wij zien altijd wie er belt.” Dus hoezo anoniem? Kan een reden zijn dat niemand meer aan de klok of bel durft te trekken.

En ik werd deze week ook van mijn sokken gereden door een postbezorgster. Niet mijn schuld en het liep redelijk goed af. Ik heb haar weer op de been geholpen want ze moest nog twee straten bezorgen. De pakketbezorgers hebben er wel de brui aan gegeven afgelopen week. Opvallend dat ze dit in beginsel deden zonder de vakbonden. Kijk, zo kan het ook! Mensen van het hoofdkantoor gingen zelf pakjes bezorgen. Prima, zie je eens hoe het in de praktijk werkt. Gelukkig zijn ze eruit gekomen en kan iedereen weer ophouden met klagen. Zelfstandige ondernemers moet je steunen en niet bewust de (pakket)zak leeg houden.

Fijn weekend en tot maandag!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

4ryFsf

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>