Geloof erin

Het is leuk als mensen dingen met je willen delen. Zo was er afgelopen weekend een jonge serveerster in een restaurant die druk geoefend had op het maken van cappuccino. En zij deelde met ons, dat het haar voor het eerst gelukt was om goede cappuccino te maken. Dit wilde zij met ons delen. Schortje af en zij gaat er ook wel komen. Hard werken en oefenen tot je iets kunt. Je kunt vaak meer dan je denkt. Alleen moet je in jezelf geloven en het is fijn als anderen ook in jou geloven. Het laatste, daar ontbreekt het bij veel mensen aan. Het is zo belangrijk dat je mensen om je heen hebt die zeggen dat je het goed doet, je een kans geven en jou het beste uit jezelf laten halen.

Ik loop heel wat in het rond en er zijn zoveel mensen die geknakt zijn. In hun jeugd of later en geen zelfvertrouwen meer hebben. Mishandeling, incest, verkrachting, gepest, beroving en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is daarom ook zo belangrijk dat je al op jonge leeftijd iemand hebt aan wie je alles kwijt kunt, die trots op je is en in jou gelooft.

Ik kom heel veel mensen tegen die zeggen: “ik kan geen liefde voelen en ik weet niet wat liefde is.” Door het lot getroffen, door wat ze hebben meegemaakt op hun levenspad. Bewust worden van dat je alles kunt zijn wat je wilt en dat het aan niemand is om te oordelen over jou! Kijk links en kijk rechts en ga een pad in. Met vallen en opstaan en leer je van je fouten.

Feedback, is ook belangrijk. Ik merk in de praktijk dat heel veel mensen niet open staan voor feedback en dat is jammer. Leren van andere mensen en leren van fouten. Vraag je altijd af waarom iets is, maar blijf er niet in hangen.

En als je het niet alleen kunt, vraag hulp.

En dat is nu net waarom het in alle landen zo vreselijk mis dreigt te gaan. Men luistert niet naar de stem van het volk. Men kijkt niet naar zichzelf maar alleen naar het geld en naar het eigen belang. Er is niets mis met leuke dingen voor jezelf doen, maar als je op een positie zit dat je zorg draagt voor een maatschappelijk belang, dan dien je soms jezelf even op een tweede plek te zetten. Weinig mensen kunnen dit nog en dat is bewust zorgelijk.

Met haat gaan we de wereld niet redden. Wel door te luisteren naar elkaar en bewust de dingen te doen.

Ik wil die betere wereld, voor mijzelf, voor jou en voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zj1D5w

Please type the text above: