Duivels

Twee slimme mensen op een kussen en daar slaapt de duivel tussen. Zolang je maar weet wie de duivel is, dan kom je een heel eind. Duivels is op dit moment de toestand in de hele wereld. Opvallend in het geheel is de rol van de vrouw hierin. Nog steeds denken mensen dat de wijsheid niet van een vrouw kan komen. Terwijl vrouwen vaak de meeste wijsheid hebben van allerlei zaken. Erg grappig. Van de week zei een vrouw tegen mij: “ze zouden gewoon huisvrouwen de macht moeten geven, dan zou de wereld meteen verbeteren.” Heel erg waar mannen! (Op een paar uitzonderingen na…)

Duivels zijn ook soms de media, ik zie de geschiedenis zich herhalen. Heeft alles te maken met je voor het karretje laten spannen en zo onjuist berichten en zelfs levens in gevaar brengen. Bewust je informatie checken en het landsbelang en waarheidsbelang in oog houden en je krijgt een heel ander volgeladen karretje.

Zelfs het weer is onzomers duivels. Iedereen wil zomer en de mensen die de zomer kunnen maken, zitten zelf in de zon op de Bahama’s.

Zo even ademhalen en weer de vrolijkheid terug brengen. De zomervakantie staat weer voor de deur en dan worden de huishoudelijke thuishulpen vervangen door noodhulpen. Vaak jonge meisjes die nog nooit een stofdoek in handen hebben gehad. Hilarische toestanden en er zijn oudjes die na tien minuten zeggen: “ga maar hoor.” Ook zijn er thuiszorgorganisaties die totaal niet kunnen plannen en vaak hebben de oudjes geen idee wie er komt. En als je wel het geluk hebt om een brief te krijgen met de naam van de vervangster erin, dan krijg je drie brieven voor drie weken met steeds een andere naam erin. Thuiszorg mag wat kosten… Is het nou zo moeilijk om alle vakantiehulpen een ochtend op het hoofdkantoor te laten komen? Je laat een ervaren huishoudelijke hulp twee uur uitleg geven en alles voordoen. Oplossing gevonden! Begrijp je het dan nog niet, wegwezen en einde contract. En een goede planner kan de hele zomervakantie inplannen en niet per week. En alles in een brief naar het oudje toe, met het liefst een naam erin. Een iemand die drie weken komt. De oudjes zien hoe het wel kan, ik zie hoe het wel kan, kunnen we het alsjeblieft allemaal gaan inzien?

Gelukkig zijn er ook goede thuiszorg organisaties en zoals het zo vaak zal gaan, die gaan het bewust wel redden en de slechte niet.

En de Belgen zijn slim. Ze hebben eerst ons land een draaiboek laten maken voor de troonswisseling en gaan hem nu kopiëren. Bewust op de kleintjes letten en ze hebben van de Nederlandse fouten geleerd. Geweldig!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Za43OI

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>