WW = waarom wij?

Er  was gisteren een Europese top over de jeugdwerkeloosheid. Leuke foto’s van alle leiders bij elkaar. En wat een feest dat Kroatië nu ook mee mag doen met zijn jeugdwerkloosheid van 52 procent. Bewust naar de aanpak kijken, volgens Merkel. Maar of het nou zo’n goed en nieuw idee is, om de Europese werkloze jongeren met specifieke kwaliteiten naar Nederland te halen? We halen natuurlijk onze werknemers al uit het buitenland. Deze werknemers besluiten dan in Nederland te blijven en krijgen dan zelfs een contract aangeboden, door bijvoorbeeld een bank. Ten koste van een Nederlander. De Nederlander in de WW en het gaat fantastisch met dat potje, er kan nog meer bij… Goed onderwijs, praktijkopleidingen en omscholen en Nederlanders kunnen het ook.

Een opvallend bericht over een meedenkende Eindhovense agent. Hij had een zelfgemaakt embleem gemaakt met zijn twitternaam erop. Hij had het op zijn uniform bevestigd. Helaas moest het eraf. Landelijke eisen voor de uniformen. Het leukste was de reactie van de politie: “leuk initiatief en wie weet, maar dan moet er eerst in Den Haag worden afgesproken dat het mag.” En we weten allemaal dat ze in Den Haag wel wat anders aan hun hoofd hebben na de zomervakantie. Dus ik ben bang dat het idee voor zeker tien jaar op de plank gaat. Leuk idee en misschien is het een nog beter idee, om deze agent op een politieke veiligheidspost in Den Haag neer te zetten. Een bewuste frisse wind.

En ik schreef al eerder over vrijwilligerswerk. Veel van dit werk zouden eigenlijk betaalde banen kunnen zijn. Maar er is altijd nog een overtreffende trap waar zelfs ik niet van heb kunnen dromen. Bijstandsgerechtigden moeten voor het behoud van hun uitkering bejaarden gaan verzorgen. Hoppa, weer wat mensen met specifieke zorgopleiding erbij in het WW potje! Min en min is min en de plus kan ik nergens vinden? Gaan we dan toch naar die ruiltijd toe? Ik doe wat voor jou en dan doe jij iets voor mij. Met gesloten beurzen werken. Misschien niet eens zo’n gek idee, kunnen we vast oefenen voor als de euro valt.

Vandaag is de laatste vergaderdag van de Tweede Kamer. Zomervakantie tot ergens in september. Ik wens iedereen daar een bewust leuke vakantie toe en rust lekker uit, het zal nodig zijn, na een zware tijd met zoveel visie en daadkracht.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Bs130v

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>