Mentaal moe?

Mentaliteit is het denk en gedragspatroon van een persoon of groep. De afgelopen week heb ik veel gesproken met mensen en het woord mentaliteit kwam veel ter sprake. Mentaliteit heeft alles te maken met goed en slecht en de manier waarop je er zelf voor kiest om door het leven te gaan. Bewust of onbewust van.

Waar het vooral over ging, is dat de mentaliteit slecht is. Maar wat vinden wij dan slecht? Is het dat er iets gebeurd op het werk en dat iedereen erbij staat te kijken zonder dat ze iets doen? En als dan een iemand het oplost dat er niet meegekeken wordt hoe diegene dat doet? Zodat bij een volgend voorval, iedereen weer met de handen in het haar zit. Hoe motiveer je een groep mensen?

Of zoals ik nu vanuit Europa verneem, vakantiegangers worden beroofd en opgelicht. Vooral in de arme EU landen. Is de mentaliteit dan niet goed? Wat doe je zelf als je geen eten meer hebt en geen dak boven je hoofd? Oordelen en mentaliteit hangen met elkaar samen.

Of zoals van de week dat een ober op een druk terras, zeurde dat het toch wel erg druk was. Zijn benen deden pijn van al het lopen. Heeft die ober dan niet de juiste mentaliteit?

Of alle vacatures die open staan. Er is echt wel wat werk maar werkgevers vinden niet de juiste personen met de juiste mentaliteit. Er is behoefte aan mensen die willen leren en aanpakken en die niet stil blijven staan.

In deze tijd moeten we het juist hebben van mensen met de juiste mentaliteit.

Het lijkt wel alsof de mensen niet meer willen en kunnen nadenken en handelen.

Wie ben ik? Wat doe ik? Waarom doe ik iets? En ben ik bewust bezig…. Volgens mij kom je dan een heel eind in de buurt van mentaliteit.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

3kb0P

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>