Nee is ook een antwoord

Ik krijg ook regelmatig de vraag: “denk jij dat het allemaal nog goed komt met de wereld?”  De laatste weken zeg ik zonder enige twijfel: “NEE, ik denk het niet.” Ingrid de doemdenker. Buiten het feit om dat een heleboel mensen bewust goed bezig zijn om het tij te keren, denk ik persoonlijk dat het niet genoeg is. We hebben deze wereld te lang laten ontstaan met zijn allen en niet vooruit gekeken. Het ik en het ik heb het goed, is te belangrijk geworden. Maatschappelijk belang is afgegleden. Nu zouden we dat met zijn allen nog wel terug kunnen halen als iedereen zijn beste beetje voortzet. En dan bedoel ik niet de woorden die ik constant om mij heen hoor: “het zal mijn tijd wel duren.” Je moet je kapot schamen als je dit zegt. Al doe je het niet voor jezelf dan toch altijd voor de volgende generaties. Weglopen is makkelijk, oplossen moeilijker.

Maar stel dat iedereen wel zijn beste beentje voortzet en bewust gaat worden van, dan nog worden wij ingehaald door de aarde zelf. De aarde kan niet meer en dat hebben wij aan ons zelf te danken. Genoeg mensen hebben hier jaren geleden al voor gewaarschuwd maar werden weggezet als achterlijke idioten. Immers geld is belangrijker en wie dan leeft die dan zorgt. Nou het goede nieuws is, dat die tijd voor wie dan zorgt, nu gaande is.

Niet huilen en schouders eronder met zijn allen, samen. Die mentaliteit waar ik gisteren over schreef.

En ondanks al die somberheid blijf ik positief en leef, geniet en doe de dingen die ik wil doen, gewoon omdat het kan.

De wereld is mooi voor wie het ziet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

q6u0

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>