Duur sprookje

Ik was even in Breda en omstreken en dan zit je toch in de buurt van de Efteling. Met korting wat kaartjes en gaan. Ik laat altijd iedereen in zijn waarde en iedereen is uniek, maar… nooit geweten dat de gemiddelde Efteling bezoeker dik is. Dikke ouders met dikke kinderen, ik dacht even in Amerika te lopen. Maar laten we wel wezen, in het park hoef je ook niets zelf te doen. Zelfs het land van Laaf, waar je vroeger kon fietsen in een half ei op een rails is gemotoriseerd. Blijkbaar is er behoefte aan dat er voor je gedacht wordt in dit soort parken. Zelfs in de rij voor een attractie hoef je niet meer zelf op je horloge te kijken, hoelang je nog moet wachten. Humor is dan wel dat je een bepaalde lengte moet hebben voor de attracties, gewicht is dus niet belangrijk maar lengte wel.

Als je hersens altijd werken dan kijk je toch iets anders naar het park. Zeker omdat ze de zondagstoeslag willen schrappen voor het personeel. Als je zo om je heen keek dan begrijp je wel waarom alles zo duur is. We hebben heel wat berekeningen gemaakt en kwamen uit op een verlies situatie bij veel dingen. Het leukste was een frietkraam met drie man aan personeel in de avond. De een stond te bakken en de ander deed de kassa. En dan stond er nog een derde persoon daartussenin die stond te niksen en pas als de frituur klaar was, iets in de bakjes mocht doen. Mooi voorbeeld van hoe het anders zou kunnen. Twee man kan die kraam ook draaien. Zodra de frietbakker klaar is dan kan hij de bestellingen in de bakjes doen en ondertussen nieuw friet in de frituur doen. Ja, het is even harder werken maar het kan.

Voor twee cappuccino waren wij 5,90 euro kwijt. Ja, wij begrijpen nu waarom, personeelskosten.

Maar voor een lui dagje uit is de Efteling een aanrader. Het sprookjesbos blijft toch het leukst. Ook het straattheater is leuk. En ga zeker naar de film van het WNF, over de afbraak van onze aarde. Zo pik je nog een klein stukje bewust worden van mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

4szS

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>