Mensen helpen mensen

Afgelopen weekend voor het eerst een inzamelingsactie gehouden voor onze plaatselijke Voedselbank. Dankzij alle vrijwilligers een geweldige dag, met een opbrengst van 1250 artikelen. Ruim 50 volle vouwkratten! Met dank aan de supermarkt waar wij deze actie mochten houden.

Bij de ingang van de supermarkt een flyer aan de mensen gegeven met hierop artikelen die ze mochten aanschaffen in de winkel. Achter de kassa konden zij dan het artikel van hun keuze inleveren. Er waren mensen die de complete lijst met artikelen schonken! Heel erg mooi dat de mensen elkaar helpen!

Opvallend met het uitreiken van de flyer was dat veel mannen alleen, de flyer niet wilden hebben. Dit zal wel komen omdat de man met een doel voor ogen naar de supermarkt gaat: boodschappen doen. En daar staat dan opeens zo’n vrouw die meer van hem vraagt: paniek! Ook opvallend dat vrouwen van hogere leeftijd de aankondiging van deze actie al in de plaatselijke kranten hadden gelezen. Met dank aan de kranten, scheelde weer uitleg. Al met al maar een enkeling die een minder leuke opmerking gaf.

Alle artikelen komen via het distributiecentrum en de uitgifte,terecht bij de cliƫnten van de Voedselbank. Dus je weet dat het juist aan komt!

Er was ook een vrouw die op vakantie was en als vrijwilligster bij de Voedselbank in Maassluis in dienst was. Het aantal cliƫnten in Maassluis, daar schrok ik toch wel even van. En ook een moeder die vertelde dat haar zoon binnenkort moet aankloppen bij de Voedselbank. Verder tussendoor wat leuke gesprekken.

De Voedselbank leeft en de mensen blijven in leven dankzij ondersteuning van de Voedselbank.

Samen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

fQJfY

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>