Eten en drinken

Nog even over nieuwe producten op de markt zetten. Straal uit dat je achter het product staat en er lol in hebt, anders is het alsnog kansloos. In deze tijd willen de mensen eenvoud, duidelijkheid en plezier! Ik doe zelf bijna niets meer waar ik geen lol in heb, leeft een stuk prettiger.

Bewust waarnemen. Ook zo grappig, de bereidingswijzen op de verpakkingen van eten. De hoeveelheid vloeistof die je ergens bij moet doen klopt bijna nooit. Hoe vaak hoor ik niet: “de saus is veels te dun!” Zelf nadenken, groente en vlees hebben een uitlekgewicht en dus doe je er altijd zelf iets minder vloeistof bij als dat er staat aangegeven. Ze hoeven toch niet alles op de verpakking te zetten… Het is nog beter om alles op gevoel en vers klaar te maken. En als het mislukt heb je ook weer lol en weet je het voor de volgende keer. Al doende leert men, ook in de keuken.

Ook opvallend in deze tijd, is dat het “weekend eten” weer terug komt. Door de weeks gezond en normaal eten en in het weekend genieten van de luxe dingen. Dus door de weeks geen snoep en frisdrank en in het weekend wel. Vroeger was er ook een tijd dat je alleen in het weekend bijvoorbeeld frisdrank mocht drinken. En dan geen hele fles, maar twee glaasjes. Ik eet zelf bijna nooit patat en des te meer geniet ik ervan als ik het wel eens eet. Eten weer bewust proeven en ervan genieten. Als we dan ook nog zelf de vertaalslag zouden kunnen maken, naar wat is goed en wat niet goed is voor ons lichaam, dan kan de vlag uit.

Mooie verhalen soms van mensen die door hun eetpatroon te wijzigen, geen medicijnen meer nodig hebben of beter met hun ziekte kunnen leven.

Brengt mij nog even op de all inclusive bandjes op vakantie. Zelf zal ik nooit zo’n bandje om doen, geen vrije keuze, dus niet. Doet mij teveel aan oorlogen denken. Ik snap het gemak van all inclusive, je hoeft niet meer zelf na te denken en het is soms heerlijk als een ander het voor je doet. Er is gewoon behoefte aan en daar ben ik mij bewust van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

bFLRM

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>