De waan van de apotheek

Laatst was ik bij iemand die andere medicijnen van de apotheek had gekregen, een ander merk. Volgens hem was de reactie van zijn lichaam minder op deze medicijnen en hij wilde graag zijn oude merk terug. Wel geprobeerd maar niet tevreden dus. Je kent je eigen lichaam het beste.

Echt hilarisch was dan ook de afgelopen week in de apotheek. Ik ging voor iemand iets kopen daar. Stond er opeens bij de ingang een zuil met totaal geen uitleg erbij. Het bleek dat je op de knop moest drukken en een nummertje kreeg. De lol met nog twee klanten hierom was groot. Wij een nummertje getrokken en in gesprek met de apotheek medewerksters. Vraag een: “waarom deze monitor.” Het antwoord was: “de verzekering eist dit nummertjes trekken, ze willen weten hoelang de wachttijd is.” Er ontstond een levendig gesprek en ook over de medicijnen. Volgens de apotheek, bepaald de verzekering welk medicijn je krijgt. Vraag twee: “waarom, vanwege de bezuinigingen?” Nee, dat was het niet en voordat het gesprek verder kon gaan begon de andere klant te praten. “Complot allemaal, het gaat allemaal om geld.” Tja, ik was weer eens op het goede moment ergens binnen, heerlijk!

Ik ging weg bij de apotheek met de woorden: “Laat ik vooral de wachttijd niet verlengen door dit gesprek en de volgende keer verwacht ik een irisscan bij de deur, zodat jullie al weten wie ik ben en wat ik kom halen.”

Ik voorzie een bloeiende zwarte markt straks van medicijnen. De mens wil zelf bepalen wat voor medicijnen ze willen. Bewust geworden van. Allemaal dus bewust zoeken naar een verzekering waarbij dit wel kan en anders de zwarte markt op.

Keuze vrijheid, bewust belangrijk.

Ik ben zo blij dat ik dit allemaal mag meemaken!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

BwoK

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>