Leuker kan het bijna niet

Van de week stond ik bij de supermarkt en daar ging het met de medewerker over tasjes. Het ging over de hemdtasjes. Dat zijn die dunne plastic zakjes die je nu alleen nog bij de groenteafdeling ziet. De gratis tasjes mogen niet meer zomaar met elke klant worden meegeven. Er is in verband met het klimaat besloten om deze hemdtasjes in de ban te doen. Op zich een goed stukje bewust wording van. Neem zelf bewust een tas mee. Wat ik niet wist, is dat je dus ook een boete kunt krijgen als je zonder goede reden wel zo’n tasje uitdeelt aan de klant. Deze supermarkt had al een heuse boete hiervoor gekregen. Er bestaan dus in ons land mensen die als beroep hebben: hemdtasjes controleur? Dat moeten toch haast wel vrijwilligers zijn? Leuker kan ik het bijna niet verzinnen.

Overal controle op, is het niet op de asbakken in de kroeg dan is het dus wel op de hemdtasjes. Er is een probleem, valt het op te lossen, we verzinnen een nieuwe regel. Op school leerde ik altijd rijtjes met buitenlandse woorden uit mijn hoofd. Je suis, tu es en il est. Vandaag de dag misschien per schooljaar voor alle studenten, een regeltjes in Nederland boek? Nieuwe rijtjes? Wel per jaar een nieuwe druk want het verandert per maand. En ook bijscholing verplicht stellen zodat je ook als je van school af komt, de regels nog kunt bijhouden. En voor iedereen die niet kan lezen, in plaats van een gokzender op de televisie, een net waar per dag de nieuwe regels worden verteld en welke er aangepast worden of vervallen. Leuker kan ik het bijna niet verzinnen.

Hebben we geen probleem? Dan maken we een probleem! Ook een leuke zin die ik veel hoor om mij heen. En tussen alles door vergeet iedereen bijna om te leven.

Leef bewust is de boodschap en vooral: leef!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Hq20TG

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>