Boem

Nog even over tasjes. Bij Zeeman hebben ze bij ons tegenwoordig de statiegeldtas. Je krijgt geen gratis tasje meer mee. Voor een euro is er de statiegeldtas.  Deze tas is gemaakt van gerecycled polyester en vele malen te gebruiken. Bij inlevering van de tas krijgen klanten hun euro statiegeld terug. Ook als de tas vies of stuk is. De verkoopster zei tegen mij: “we moeten toch een toekomst maken voor volgende generaties.” Bewust mooi en ik denk dat het een trend gaat worden. Het is te hopen dat ze dat in Spanje ook gaan overnemen, de hemdzakjes zijn daar bijvoorbeeld nog volop aanwezig. Heb ik zelf bewust gezien daar. Als alle landen dit doen dan gaat de oceaan weer blauw worden. De jeugd is slim en ik verbaas mij er steeds over dat ze niet wat meer in actie komen voor hun wereld en die van hun nageslacht. Ik heb van de week ook met een student gesproken die heel goed wist wat hij wilde worden. Plezier in zijn werk en zijn droom najagen waren nu voor hem nog belangrijker dan geld. Ik word hier bewust blij van.

Bij de Voedselbank konden we de grote stroom van Sint cadeautjes niet allemaal verwerken. De situatie gaat bijna komisch worden. Kinderen van de Voedselbank krijgen de Sint van hun leven.  Wat ons wel even terug bracht bij een feitje. Wat als de mensen niet meer bij de Voedselbank mogen komen? Ze vallen dan echt in een gat en de kinderen ook. We hopen dan maar dat de ouders dan inmiddels bewust met geld kunnen omgaan en zelf voor alles kunnen zorgen. Mijn mening is dat cliënten maximaal een jaar bij de Voedselbank mogen komen. In dat jaar moet je toch, als je niet in de schuldsanering zit, zelf al aardig op weg zijn. En tja, ik mis de voorlichting aan de mensen over hoe het wel kan en dan ook nog dat ze dat zelf bewust gaan doen. En er verdwijnen nog steeds banen overal en er komt niets voor terug. Ik zie het licht nog niet aan het einde van de Voedselbank tunnel.

Blij dat Uithoorn een Voedselbank heeft sinds drie weken. Per 1 juli 2014 gaat chemiebedrijf Koppers sluiten. Beter bekend als Cindu, die van de grote boem destijds.

Banen, boem, we hebben ze bewust nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LX6YG

Please type the text above: