Zeg ‘ns Aaa is niet meer

De televisieserie was er al niet meer en nu moeten we het in Nederland ook doen met de triple AA+ in plaats van de AAA. Om het bij de A te houden: aaaaaaahhh wat rot nou. Niet wakker van liggen allemaal, gewoon verder gaan met bewust om je heen kijken, geen A voor nodig.  De A van afwaarderen is ook wel de A van achterom in de spiegel kijken en leren van wat Achter je ligt. Vooruitkijken is vooruitgang.

Vooruitgang kan ook over een groot aantal jaren. In het jaar 2040 krijgen wij extra banen. Waarom niet nu? Net als we het met alles doen als we het niet weten, we creëren tijd. In een land met een vergrijsde bevolking is de blik veel minder op de toekomst gericht. In een land waar de bevolking wel jong is, zullen zij zich veel minder vasthouden aan alle bestaande dingen en vernieuwen en vooruitkijken. Maar om nou 27 jaar vooruit te kijken is wel weer erg ver weg. Dus alles in de komende 27 jaar heeft pech?  In 2040 hebben we wel het banen-licht weer met zijn allen aan?

Het is ook wat de bedrijven en banken doen, marges aanpassen. Tijd kopen om te bedenken, hoe het bedrijf te redden. Cijfers aanpassen en geld bijdrukken. Boetes schikken en afkopen en vooral doorgaan. Dat is economie en de economie redden. Geld bijdrukken. Het gaat hem soms worden voor nu maar niet voor de volgende generatie.

De oplossing is nabij, samen. Zeg eens ja.

Is er dan ook nog goed nieuws, iets zonder A? Jawel de C! De kredietwaardigheid van Griekenland gaat van C naar Caa3. Is een leuke nieuwe formule, AA+ – Caa3= 2040?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GCWU

Please type the text above: