Met stip binnen op nummer 1

Een vader die een twintigjarige dochter leert hoe ze in de bijstand moet overleven. Ze kan geen baan vinden en dus moet ze vooral solliciteren op banen waarvan ze op voorhand al weet dat ze wordt afgewezen. Verder lekker in de bijstand blijven en in de avond zwart bijklussen in de horeca bij een vriend van pappa. Bewust je kind in de bijstand houden zodat het later zelf niet meer kan nadenken over hoe het wel moet. Nederland met stip op nummer 1!

Je werkt in een bedrijf en je legt je eigen onkostenrekening aan. Van die rekening die tienduizenden euro’s bedraagt laat je voor moeders de vrouw het eigen huis grondig verbouwen. Gelukkig komt het bedrog uit en de directeur besluit in overleg met de rest van het zooitje dat je het nooit meer mag doen en je hoeft niet weg. Geld van de gemeenschap, lees jij en ik, wordt bewust onder het huis geschoven. Nederland met stip op nummer 1.

In de thuiszorg in een dorp is geen vast personeel meer te krijgen. Nee, waarom zou je met je uitkering en toeslagen? We schreeuwen om nieuwe banen maar de banen die er wel zijn vervullen we niet. Nederland met stip op nummer 1.

Het potje mantelzorg, nog zo’n leuk leeg trek potje.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het maakt in ons land niet uit wie je bent of wat je bent en wat je doet, frauderen, liegen en achterover leunen kan iedereen. Nederland met stip op nummer 1.

Dat ons land hierdoor afzakt naar, ja wat.., kan het ons schelen, als we maar lol hebben! Nederland met stip op nummer 1. We graaien alle potjes leeg en gaan dan onze hand ophouden in Brussel.

Ik heb heel veel mensen om mij heen die gelukkig nog bewust de kost willen verdienen maar die zich afvagen waarom ze het nog doen. Karakter en bewust?

Kunnen we alsjeblieft naar een basissalaris van 700 euro per maand. Wil je meer dan ga je werken en de 10 uitzonderingen die niet kunnen werken passen op een A4 tje, zij krijgen een extraatje. Bewust duidelijkheid voor iedereen. (Moeten we wel even wachten tot 2040 als er genoeg banen zijn voor iedereen…)

Stip, stap, dit land is een heerlijke grap! (De stap is van vooruit…gaan)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x8rM2n

Please type the text above: