Het hart op de rechte plaats

Wat heb ik gelachen gisteren bij het commentaar gisteren van de NOS bij het witte voetbalveld van de wedstrijd Galatasaray-Juventus. Wat zie je en wat hoor je, bewust commentaar leveren, heel eerlijk en mooi. Het is toch wel belachelijk dat er nog geen verwarmd veld middels zonnepanelen is. Of moeten we de spelers ook maar weer eens wat meer rust geven middels een winterstop? Komt de kwaliteit ook ten goede misschien?

Ook erg leuk is de zender op de kabel 192TV. Allemaal muziek van vroeger en oude videoclips. De muziek was toch wel erg mooi in die tijd! Ik ga binnenkort ook maar eens een kijkje nemen in Amsterdam bij het Veronica schip. Oude tijden herleven, zou niet gek zijn om de wereld weer wat bewuster te maken. Ik zou zeggen, de zee weer op met dat schip!

Gisteren stond de hemelpoort wijd open voor Mandela. De deur voor Volkert van der G staat binnenkort ook weer wijd open. Met dank aan het verouderde recht in Nederland. Je staat toch raar te kijken als je een moordenaar weer tegen komt die vrolijk loopt te winkelen. We hadden het er onlangs nog over, was op een zwarte markt. Iedereen verdient een tweede kans is dan toch wat wrang als je het verhaal van dichtbij kent. God zal het wel weten en de mensen eerst een verhoor afnemen voordat ze verder mogen.

De rechters vinden de werkdruk te hoog, zeker bij het OM. Vanuit de praktijk heb ik hier het afgelopen jaar veel voorbeelden van gezien. En waar de werkdruk hoog is worden fouten gemaakt. Je zal die fout maar zijn. Ook het onder ede verklaren kan wat mij betreft de prullenbak in, ook voor onder ede is er geen respect meer. De huwelijken ontbinden bij de mediator zou al een boel rompslomp schelen. Niet bij de burgerlijke stand, laat het daar vooral vrolijk blijven met rijstā€¦ En als mensen dan ook nog eens bewust om de kinderen gaan denken die er niet om gevraagd hebben dat pappie en mammie een vechtscheiding gaan doen, zou het helemaal mooi zijn. En ga eens voor je eigen geluk in plaats van elkaar het leven zuur te maken en strijden om geld. Ik ben het afgelopen jaar zelf gescheiden via een mediator. Bewust uit elkaar gegaan. Maar al had ik in een kartonnen doos onder een brug moeten slapen dan had ik het nog gedaan voor mijn eigen geluk. Ik heb recht op, hou toch op. Je hebt recht op geluk en dat maak je bewust zelf!

Daar waar wel recht zou moeten zijn, daar raken we het kwijt. En daar waar geen recht op is, maken we een recht van.

Het hart op de rechte plaats hebben, bewust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ayT11

Please type the text above: