Woningsamenklankakkoord?

Je kunt ook buiten Amsterdam gaan huren/wonen volgens de minister gisterenavond. Openbaar vervoer, tja. We hebben toch niet voor niets die N201 opnieuw aangelegd, erg handig met de auto. Je kunt ook je biezen pakken naar een warm oord , met het per ongeluk overgemaakte geld op je rekening van de stad Amsterdam… Laat je ook nog een huurwoning achter, mooier kan toch niet? Ik heb toevallig nu twee gevalletjes van dreigende huisuitzetting om mij heen. Als er een ding even mis gaat in je leven en dat hoeft maar heel weinig te zijn, dan kun je door financiële problemen in de huur knoei komen. Een blok aan je been die huur. Hoe je het went of keert, er is gewoon een tekort aan goedkope huurwoningen. De meeste mensen zijn op zoek naar een huurwoning van 300 a 400 euro per maand. Zelfs buiten Amsterdam zijn ze bijna niet te vinden.

En de huizenverkoop zit in de lift, zeggen ze. Om mij heen hoor ik bewust over het hoe en wat. De huizen worden verkocht voor soms een ton minder dan het jaar ervoor de vraagprijs was. Leuk voor de koopwoningmarkt maar de eigenaren blijven achter met een restschuld en hebben dus weer een huurwoning nodig. En het probleem verschuift weer naar de huurmarkt.

Ik vind persoonlijk het ergste dat de woningmarkt het maatschappelijk leven beheerst. Mensen zijn bezig te overleven om hun woning te betalen in plaats van te leven.

Overal is gelukkig weer een voordeel te bespeuren en ik zie en hoor bewust om mij heen dat het samen gevoel sterker aan het worden is. Frappant dat je bij iemand die het eigenlijk niet kan missen altijd een bakkie koffie kunt krijgen en bij iemand die het wel kan missen niets krijgt. Misschien kun je zo rijk worden, door geen koffie te geven. Dan maar arm, ik kies bewust voor het eerste.

Over woningen gesproken, ik was in het donker in Landsmeer en Den Ilp, even bewust vrolijk worden van al die mooie lichtjes en Kerstmannen daar bij de woningen. Ik vind het zo jammer dat we niet in alle donkere dagen wat meer warm licht hebben in ons land. Lichtcrisis?

Dat het licht in alle huur en koopwoningen ook maar eens warmer mag gaan branden voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8uzfh9

Please type the text above: