De V’s met Kerstmis

Vandaag is het Kerstmis. Ik heb niet zolang hoeven na te denken waar ik het over ga hebben, met heel mijn hart. De paus zal het wel over de armoede hebben en daar schrijf ik al genoeg over, dus tijd voor de V van vrijheid. Heel veel mensen in de wereld zijn niet vrij. Niet vrij om te zeggen wat ze willen en niet vrij om heen te gaan waar ze willen en niet vrij omdat ze dat zo voelen. In heel de wereld willen de mensen dat hun stem gehoord gaat worden, ze willen vrij zijn en hun leven LEVEN zoals zij dat willen. Met rechten en plichten maar met het gevoel van vrijheid. Ik sprak laatst iemand en die zei: “jullie leven in Nederland in luilekkerland en missen de beelden van mensen met afgeschoten armen en voeten”. “Deze mensen strijden voor vrijheid in hun land en jullie lopen maar te zeuren”. Het is waar en wij hebben in ons land de grootste welvaart ooit meegemaakt maar het gevoel van vrijheid zijn we een beetje kwijt geraakt. Ik moet vaak aan Pim Fortuyn denken, de man die Nederland ook bewust wilde maken van. Het mocht niet en zo leverden wij met zijn allen weer een stukje vrijheid in. Je mag niets meer als je niet meeloopt met de massa. De V van vrijheid gaat de komende jaren heel belangrijk worden.

En dan de V van vrede. Is er altijd voor vrijheid een oorlog nodig of opstand of kan het ook in vrede? Ik praat met veel mensen en volgens hen staat het allemaal al beschreven. Het lot en het lot kun je niet ontlopen. Tja, maar een lot kun je ook mee winnen of mee verliezen, staat het lot wel zo vast en kan de prijs niet op de kant van de vrede vallen? In heel de wereld knallen mensen elkaar overhoop, moorden, bedreigen, plunderen, verkrachten en slaan. Mijn wereld, jouw wereld en onze wereld. De V van vrede was al belangrijk en gaat de komende jaren nog belangrijker worden.

Ik heb heel veel goede wensen mogen ontvangen en hartverwarmende geschenkjes. Heel veel kaarten met licht en ook met de tekst: het is zoals het is. Ja, het is zoals het is en het komt zoals het komt. Laat daarom nu de kerst maar even bewust komen…

Ik wens iedereen een bewust kerstfeest toe met veel plezier en liefde, leef en de rest komt wel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

P5N0Jf

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>