Weer zo’n denkdag

Waarom werken we toch zoveel aan de weg? Kwam in mij op, in de auto deze week. Waar ik ook ging, overal het werken aan de weg. Zijn overigens de leukste mensen die dat werk doen maar dat is een ander verhaal. Dankzij hen kwam ik later ook weer thuis en bij de Voedselbank.

Er waren ook leuke kinderen bij de Voedselbank. De opmerking van een klein kind tegen zijn moeder bij aankomst bij de Voedselbank: “de AH met al die aardige mevrouwen.” Geweldig zo’n opmerking! En een kleine vent met rood haar en veel sproetjes. Ik heb ook sproetjes en ik vertelde hem dat sproetjes een van de zeven schoonheden is. Had hij nog nooit vernomen en hij vond het leuk.

Gelukkig had een iemand een woning toegewezen gekregen van de gemeente en de ander zit nog even in zijn huis. Gelukkig, dakloos zijn is echt niet leuk!

In de gemeente vlakbij ons, is er nu al een wachtlijst voor de Voedselbank intake gesprekken. Wie zegt nog dat de Voedselbank overbodig is? Een mooi gesprek vandaag, over andere mensen helpen en dat het zo jammer is dat niet iedereen elkaar helpt. Ik en anderen helpen naar wat binnen ons vermogen ligt andere mensen, ook buiten de Voedselbank. Geld geven heeft vaak weinig zin. Wel een tasje boodschappen geven of een dienst verlenen. Wij verwachten er niets voor terug, wij doen dit met ons hart. Bewust en humaan.

Een luisterend oor, ook al prima. Ik heb geen oren meer over na deze week. Dat mijn hoofd nog niet ontploft is, dat is een wonder. Het is zo mooi dat mensen hun kennis met mij delen. Morgen ga ik daar weer even op door.

Om nog even lekker af te sluiten… Ik wist niet dat je bij de gemeente een vergoeding kunt aanvragen voor een dagje uit. De gemeente mag zelf bepalen voor welke kosten je een vergoeding krijgt en hoe hoog die vergoeding is. Ik vernam een verhaal van mensen die ook een kopje koffie konden declareren en ze hadden de bonnetjes bewaard. Nu blijkt het kopje koffie afgeschaft te zijn door de gemeente. Valt wat voor te zeggen maar ze wisten het dus niet. Voor zeventig euro aan bonnen over 2013, krijgen ze niet terug. Communicatie, bewust belangrijk. Als ik trouwens lees waar je allemaal recht op hebt en wat je kunt aanvragen allemaal, dat die potjes nog niet leeg zijn mag een wonder heten. Dus voortaan de thermoskan koffie mee op je dagje uit, voor de zekerheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TDENh

Please type the text above: