We creëren monsters

Nee, ik ben geen arts maar ik ben mij afgelopen tijd en week wel bewust geworden van dat wij monsters creëren. Is een groot woord en om het even duidelijk te maken de volgende filosofie. Wat als er een noodsituatie ontstaat en er geen medicatie meer verstrekt kan worden? Of iemand vergeet zijn medicatie in te nemen? En dan heb ik het over bijvoorbeeld ethylfenidaathydrochloride en antidepressiva. Heel veel mensen slikken deze middelen om psychische klachten te doen verminderen. Mensen weten zonder deze middelen niet meer hoe het bewust wel zou kunnen. Niet meer bewust van…

Wat alcohol, drugs, en alle andere verslavingen met de mens doen, daar was ik mij al van bewust. Afgelopen tijd en deze week heb ik een kijkje gekregen in de gemoedstoestand van personen die aan de kalmerende middelen zitten. Klinkt iets vriendelijker, kalmerende middelen. En oké, monsters is misschien een beetje overdreven. (Sorry, vrienden en familie…)

Ik denk dat je het zelf kunt doen allemaal, zonder al die middelen. De wereld zou er een stuk beter uitzien als we zouden kijken naar de persoon zelf. Wat is genetisch bepaald en wat is de situatie waardoor iemand psychisch in de war is geraakt. En dan hulp bieden en snel. Hoe simpel kan iets zijn.

Door ons haastige leven hebben we geen tijd meer om eens goed naar dossiers van mensen te kijken en eerst de achtergrond eens te onderzoeken. O en bezuinigingen en samenwerking… Vooral in het strafrecht zou een rechter heel anders een vonnis uitspreken als hij of zij dossier kennis zou hebben. Je kunt niet oordelen of veroordelen als je niet de gehele situatie kent. Mensen worden nu opgesloten, terwijl ze met bijvoorbeeld,  een op een therapie, veel beter terecht zouden komen. Er wordt niet gekeken naar wat mensen aan medicatie wel of niet slikten bij een misdrijf. Of was iemand onder invloed van drugs en is daarom zijn verklaring zo wazig? Een rechter zou geen moment moeten aarzelen in zo’n geval en de zaak eerst goed moeten laten uitzoeken, feiten en geen aannames.

Stel nou dat de dijken zouden doorbreken of er komt een aardbeving? Ik denk echt dat er allemaal monsters gaan rondlopen die niet zonder hun verslaving/medicatie kunnen.

Groningen als eerste testgebied?

Het is een groot onderwerp en later ga ik er nog even over door. Mocht iemand zich aangesproken voelen, niet doen, ik denk en ik filosofeer en ik probeer niet te oordelen of te veroordelen. Ik neem bewust alles waar om mij heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SpiTx

Please type the text above: