Bruggen slaan, samen naar de overkant!

Wie kent dit kinderliedje nog? Ik moest hier even aan denken.

Schuitje varen, theetje drinken,
Varen we naar de Overtoom.
Drinken er zoete melk met room.
Zoete melk met brokken,
Kindje mag niet jokken.

Het regeerakkoord is bekend gemaakt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben met de snelheid waarmee dit akkoord gemaakt is. De omwenteling waar we nu in zitten heeft snel een nieuwe stabiele regering nodig en dat hebben ze begrepen.

Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar er moet bezuinigd worden door iedereen. Of iedereen in Nederland dit ook zal kunnen is weer een ander verhaal.

Laatst was ik op een avond met allemaal economen en daar werd de situatie in Nederland en de rest van de wereld ook doorgenomen.

Samengevat op mijn eigen manier:

Er is geen geld. Geld wordt nu bijgedrukt om schulden te verminderen. Dit is uitstel van een daadwerkelijke oplossing. De schulden zijn al zo hoog dat dit water naar de zee dragen is.

Er is bij het aangaan van de EU nooit over nagedacht dat er landen uit de EU zouden kunnen gaan. Er is toen geen plan voor geschreven. Nu wordt er dus met man en vrouw getracht orde op zaken te stellen. Achteraf dus.

Fiscal Cliff. Dit is een wet uit 2011, die de regering in Amerika dwingt om per januari 2013 te beginnen met bezuinigingen. (1,2 biljoen dollar over 10 jaar.) Ook wat maatregelen om de economische groei te stimuleren lopen in Amerika einde van dit jaar af. Amerika is druk met van alles behalve met dit en het einde van het jaar nadert. Gevolg voor 2013 is een krimp voor de Amerikaanse economie en misschien het begin van een nieuwe recessie. De hele wereld zal daar last van krijgen.

Dus een ieder die zegt dat het einde van de crisis in zicht is die liegt.

Ik las laatst ergens het Hindiwoord: jugaad. Dit betekent dat als iets niet linksom dan wel rechtsom kan, er altijd nog een andere manier is.

Zolang wij samen met elkaar die andere manier proberen te vinden is er nog hoop.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

lfzUa

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>