De rivier en plezier

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde, het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van een rivier hou je niet tegen, het water vindt altijd een weg omheen. Ik moest hier even aan denken. Het is weer eens de week van de spiegel. Mensen houden je een spiegel voor en geven je tips. Ga ik de steen anders leggen?

Je moet dit en je moet dat en je hebt er recht op. Waarom gaan mijn nekharen daar nou altijd recht van overeind staan? Recht op geluk en een betere wereld voor iedereen, dat recht, ja dat is belangrijk.

De Oekraïners zijn de situatie in hun land zat. Kiev staat in brand. De stroom van de rivier hou je ook daar niet tegen. Het is grappig dat de wat oudere mens in Nederland steeds tegen mij zegt: “wij zullen het niet meer meemaken maar jullie wel over ongeveer tien jaar.” Ik geef nu steeds het volgende antwoord: “ik denk dat jullie ernaast zitten en dat jullie het bij goede gezondheid nog wel gaan meemaken.”

Ik denk dat de tijd sneller wegtikt dan dat alle geleerden berekend hebben. Zowel qua natuur als bevolking. En het is de schuld van ons allemaal, hoe spijtig dat ook mag lezen. Ingrid de doemdenkster en schrijfster.

Om het weer even over iets vrolijkers te hebben, de belastingdienst. Na mijn scheiding staat het oude huis nog steeds op mijn naam. Ik woon allang elders. Krijg ik op mijn nieuwe adres een aanslag gemeentebelasting voor afvalstoffenheffing van mijn oude adres. Het rekeningnummer van mijn ex-man erbij. Humor. Blijkt dat hij ook een aanslag had gekregen voor rioolrecht en onroerendzaakbelasting. Humor. Een en een is twee en ze hoorden dus eigenlijk bij elkaar en op zijn naam. Hij woont er en blijft er wonen. Ik sta daar niet meer ingeschreven. Alleen het huis is nog steeds bij de langzame bank, voor alleen mijn naam van de hypotheek afhalen en zijn naam erop zetten. Bellen kon niet, volgens de belastingdienst en er moest een email heen. Humor.

Het antwoord was wederom geweldig. We besluiten in zo’n geval, de kosten door midden te doen en vandaar dat jullie allebei iets krijgen. Humor. Je zal maar in een vechtscheiding zitten en niet met elkaar overleggen, dan duurt het even om het weer recht te zetten.

Afijn het is weer geregeld en opgelost en we hebben gelachen. De moeite die je zelf moet nemen om iets recht te zetten, is eigenlijk geen humor. Voelt een beetje als je vinger in de lucht houden en zeggen dat het gaat stormen, ik zeg en doe maar wat…

En zo heb ik gelukkig ook heel wat plezier, in deze wondere wereld.