Vandaag is positief

Positieve dingen toevoegen aan de maatschappij, het kan echt wel!

Crowdfunding is hip en een mooi initiatief is een film over autisme. Mensen bewust maken van. De makers van de film vinden het belangrijk om het onderwerp autisme meer bespreekbaar te maken. Als men een kind met autisme ziet, wordt vooral meteen gezien dat het anders is. Ook als het kind op kleine dingen afwijkt. Er is dus eigenlijk meteen onbegrip van buitenaf omdat het kind niet reageert zoals we normaliter verwachten. Wat wij dus zien gebeuren als men over autisme praat, is dat er vooral de minder mooie kanten worden gezien en gehoord. Natuurlijk is het zo dat er ook minder prettige kanten aan autisme vastzitten, maar daar tegenover zitten ook speciale, mooiere kanten aan. Creativiteit is een voorbeeld hiervan. De film heet Onvermogen. Zeker de moeite waard om wat geld te doneren, zodat deze film gemaakt kan worden! http://www.cinecrowd.nl/

Blind Runners is ook zo’n goed initiatief. Een productie van de Nederlandse Filmacademie die dit voorjaar gedraaid wordt. Een kijkje in de wereld van de Poolse arbeiders in Nederland. De Nederlander bewust maken van.

De wereld zou er veel mooier kunnen uitzien als wij een beetje begrip voor elkander gaan krijgen.

En dan is het lente! Ik zit soms midden in de natuur en zelfs de eendjes eten al uit mijn hand. Werkelijk prachtig buiten en alles komt al uit. Je hoeft niet ver weg te gaan, kijk eens bewust om je heen in eigen land en zie hoe mooi alles is. Fiets eens niet hard maar langzaam, zie je bewust veel meer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ZdCc

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>