De keerzijde

Afgelopen weekend in Beverwijk en opeens zie je het. Door toeval, opeens lopend in winkelcentrum Wijkerbaan. Over banen gesproken, ik zag ze daar niet. Wat een leegstand in dat winkelcentrum en wie o wie, gaat daar zitten met zijn winkel. Alsof je door een spookstad aan het lopen was, dat gevoel. Later weer een andere kant op en genoten van het vlotje varen in het Amsterdamse Bos. Verkeerd pad genomen en dan ben je verplicht om een kindertraject te volgen met natte modder schoenen, ontzettend lollig. Over banen gesproken, dit bos was ook een banenproject destijds in de crisis. Het lijkt mij dat er nog genoeg te doen is in Nederland, even wat geld vrijmaken en gaan. Grote Romeinse tempels bouwen, zodat alle werkelozen daar lekker kunnen liggen en relaxen. Eerst bouwen en dan uitrusten, ik doe mee. Tegen de tijd dat het af is hebben we toch allemaal een basisinkomen, dus who cares?

Bewust geworden van een hoop dingen de afgelopen dagen. Mooi was de huldiging van de sporters met de Olympische medailles. Ik hoop met heel mijn hart, dat op 7 maart ook iedereen voor de buis zit en dat de kranten dan ook groot uitpakken met ons succes. De Paralympics zijn net zo belangrijk. Ik meen ergens gelezen te hebben dat in een land alle sporters samen gehuldigd worden, pas na afloop van de Paralympics. Mooi!

Zelfs een topsporter schrijft nu al een open brief aan de regering. Meer geld voor topsporters en minder belasting over de gewonnen geldbedragen en een soort the day after traject voor als de sporttas aan de wilgen blijft hangen. Dat laatste hoort niet bij de regering thuis, lekker zelf een uitzendbureau gaan opzetten voor ex-sporters. De eerste dingen zijn wel terechte vragen/verzoeken. Als er geen geld meer naar sport gaat dan worden wij het lachertje van de wereld over tien jaar. En geen belasting over de gewonnen geldbedragen, sluit achter aan in de rij van wachtenden. Er zijn meer verzoeken, neem bijvoorbeeld de erfbelasting, schenkbelasting etc. Het hele systeem moet op de schop dus voorlopig is dat nog niet rond.

De keerzijde van de medaille. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

U2yjHS

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>