Niets is minder waar

Het is goed mis en dan zou ik kunnen denken dat het door het weer komt maar niets is minder waar. Bij de uitgifte van gisteren bij de Voedselbank hadden we weer regen en dat maakt de boel er niet vrolijker op. Neem alle verhalen erbij en je zou ervan in een depressie raken maar niets is minder waar.

Mensen die niet meer bij de Voedselbank mogen komen na een her intake, altijd schrijnend. Vooral omdat hun situatie alleen op papier anders is geworden en niet in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld een vrouw, wiens dochter geen baan en woning heeft en weer bij haar komt wonen. Op papier zegt men dan, dat de dochter 200 euro kan bijdragen aan het huishouden maar niets is minder waar. Ook 10% gekort op de bijstand en dan mag je ook niet meer bij de Voedselbank komen omdat je boven de landelijke norm zit. Bewust geworden van.

En alsof de mensen in het land nog niet genoeg aan hun hoofd hebben, is er weer iets mis bij onze belastingdienst computer. Mensen krijgen twee keer een machtigingscode, zes keer een machtigingscode en helemaal geen machtigingscode. Bellen en bellen en de arme mensen van de belastingdienst kunnen het ook niet helpen. Het systeem doet rare dingen. Mensen lopen blauw aan van ergernis, is die kleur blauw toch nog ergens goed voor.

Verder de verhalen over de manier waarop mensen ontslagen worden, niet netjes. Per email of per telefoon, wees je ervan bewust dat je zo niet met mensen om kunt gaan!

Ik heb maar even een balletje getrapt met de kleine jongens buiten. Een oranje bal en ik hoop dat ze de kans krijgen om te blijven voetballen en goed worden, kunnen ze later voedsel voor hun ouders kopen. Het was leuk dat kinderen zelf cakejes hadden gebakken voor ons en een ander taart meenam.

Mensen die zelf niets hebben delen hun voedsel bewust met ons en anderen.

Nog even iets anders, ik was in gesprek met een gemeenteraadslid en die vertelde dat je nooit in discussie moet gaan met de mensen op straat. Begrijp ik het bewust niet? Is dat politiek? Niet luisteren naar de mensen?

De grootste verarming van vandaag de dag is het niet luisteren naar de mensen.