De bak

Gisteren weer een debatje gekeken op NOS Politiek 24. Naast het live debat, draait hier dan een Twitter versie naast. Opvallend dat de tijd van de Twitter berichten een uur later was dan de eigenlijke tijd. De klok gaat toch eind maart in Nederland pas vooruit? Het zijn van die dingen die je opvallen. Het was weer geen uitverkochte bak bij het debat, de woonkamer van politiek Den Haag was erg leeg. Wel weer een leuk woord voor de triviant: jij bakken. Het was te triest om naar te kijken. Bak is trouwens ook een ander woord voor bajes. Het leukste was de man met de oranje stropdas van het jij bakken. Nog nooit iemand gezien die zo happy was, we leven in 2014 en don ’t worry en be happy, dat gevoel.  Afijn, waar het eigenlijk bewust om zou moeten gaan, zag weer bijna niemand.

En wat te denken van aan de bak komen, iets wat iedereen in Nederland wel wil. Ik wil een baan, jij zoekt een baan en wij willen een baan. Bij de Voedselbank ging het gisteren ook weer over banen. De jongeren willen heel graag een baan en de oudere mensen hebben meer een soort van berusting over zich heen gekregen. Iedereen was wel blij met de bak voedsel. En zij blij, ik blij en wij blij.

Ook een bak is een versnellingsbak van een voertuig. De accijnsverhoging, ook zo’n bak. Afijn, als alle pomphouders straks failliet gaan dan kan er iemand weer bewust verdienen aan de grondsanering daar. Je kunt de cirkel maar mooi rond hebben. Duitsland en België varen er wel bij, daar wel geld in de bak.

Een mop is ook een bak, het hele leven is een grote bak op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4PWh34

Please type the text above: