Blij zijn is al de helft

Ik was gisterenavond in het theater, bij Ali B met de show Beken(d)t. Ik was er met de dochter van een vriendin, een beginnende puber. Hilarisch dat er een bekende rapper op het laatst binnenkwam en op de voorste rij ging zitten. Opeens een gillend meisje naast mij en ik voelde mij oud dat ik niet wist van wie zij zo zat te soppen. Wel toen ze het muzieknummer noemde, toen kwam er licht bij mij. Weer opvallend dat het publiek van gemiddelde leeftijd was en er zelfs een man van 78 jaar in het publiek zat.

Veel respect voor de manier waarop Ali B deze show bracht. Gelukkig hadden wij na afloop wel dezelfde mening over de show: je bent mooi zoals je bent en je kunt alles worden als je maar wilt en wees blij. Ali B refereerde ook aan zijn muzieknummers van vroeger en bijna niemand wist deze nog te noemen. Ik keek zelf naar de persoon die nu voor mij stond en wat hij te brengen had en dat was mooi. De levensverhalen van mensen blijven boeiend en interessant.

In het hedendaagse leven is de bewuste blije werkelijkheid wel even anders. Ik kan onderhand een leger om mij heen verzamelen van mensen die niet blij zijn. Zo jammer en verdrietig. Mensen zijn echt volledig de weg kwijt en zien het licht niet meer. Ik heb deze week ook alle zeilen bijgezet om mensen te helpen maar het mag niet baten bij veel mensen. Ik en anderen doen wat binnen ons vermogen ligt en meer kun je gewoon niet doen.

Het ergste is dat je continue afhankelijk bent van andere instanties voor hulp. De mensen die het wel zouden moeten zien en ervoor betaald worden, die zien het niet. Of er is geen geld voor. Er zitten zoveel mensen op verkeerde posities binnen de bedrijven en in de politiek. Ik verbaas mij erover dat mensen gaan staken voor meer loon. Daar gaat het niet om! Meer loon maakt niet je echte geluk. Wat je erbij krijgt vliegt er net zo hard weer uit, met alle prijsverhogingen! Mensen zien dat onbewust niet. Banen creëren in eigen land en voor een stukje buiten Nederland, dat lost wel op. Ook een maatschappij met onder andere: vrede, eerlijkheid en vrijheid, maakt gelukkig. Een maatschappij waarin alles in balans is en dat ontbreekt er nu. Geld is betrekkelijk en ook zonder veel geld kun je blij leven, als je het maar ziet. Staken voor een betere bewuste wereld, dat zou mooi zijn. Het happy gevoel.

In de show zat een kind en als zijn huis zou afbranden dan zou hij zijn hond meenemen.

Dat bedoel ik en zo blijft er gelukkig altijd hoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E5TJs8

Please type the text above: