En we gaan nog niet naar huis..

Ik trek zelf een beetje de vergelijking met Facebook-rellen in Haren. Half Nederland gaat volgzaam op een voorgedrukt formulier een aangifte doen tegen het minder en minder, je goed recht. Ik had zelf gehoopt dat het een andere kant zou opgaan. Dat mensen eens de dialoog zouden aangaan met elkaar. Ik las ook dat een raadslid niet de eed mocht afleggen met de woorden ‘Zo waarlijk helpe mij Allah’. Toen ik een keer aan een dialoog tafel zat, hadden we het over god en gaf een vrouw mij een mooie uitleg. Zij keek altijd naar boven en zij legde mij uit waarom zij dan Allah riep. Haar god en ik begreep het volkomen. Zoals ik al eerder schreef, iedereen heeft recht op zijn eigen aanbidding van iemand en het kan samen naast elkaar. Stilstand is achteruitgang en ik vind dat de eed gewoon eens afgeschaft moet worden, heeft niets met politiek te maken, wat een onzin. Iedereen in de politiek zou zich bewust moeten zijn van waar het om draait en dat je er voor de inwoners bent, daar gaat het om. En iedereen wordt al gecontroleerd voordat hij of zij, de raad of de politiek ingaat, dus waar hebben we het over.

Meneer Rutte geeft uitleg aan de kinderen dat ze niet zomaar het land worden uitgezet. Waar hebben we het toch allemaal over? Het was zo’n mooie kans geweest om eens terug te kijken en vooruit te kijken. Hoe gaan we het wel met elkaar samen doen, daar zou het debat of de dialoog over kunnen gaan. Alle ouders hadden de kans om eens om tafel te gaan zitten met hun kinderen en uitleg te gaan geven over de immigratiegeschiedenis van ons land en dat iedereen vooral mens is en gelijk is.

Waar het ook eigenlijk om zou kunnen gaan is ons immigratiebeleid. De geschiedenis leert dat we veel hebben zitten slapen. Ons land bestaat uit heel veel mensen die door de jaren heen hierheen zijn gekomen vanuit Turkije, Marokko, Suriname, Spanje, Polen enzovoorts. Lees de geschiedenis erop na. Wat dan ook opvalt is, dat continue terug komt: amper scholing hier en geen werk. Ik heb toch al heel wat boeken gelezen en mensen gesproken en nergens kom ik een beleid tegen, van hoe gaan we het samen doen.

Het is onze eigen schuld dat Nederland en grote delen van de wereld zijn zoals ze nu zijn, we hebben het met zijn allen laten gebeuren.

Wij zijn Nederland met alle mensen die er nu wonen. En er is niets mis mee, met samen vooruit kijken naar hoe het bewust beter zou kunnen, vriendelijker en vreedzamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ntF4

Please type the text above: