Spanningen

Geopolitieke spanningen, men kijkt wat meer naar wat er in de wereld aan het gebeuren is. Een soort Atlas en dan kijk je eens wat meer om je heen hoe het ergens anders gaat. En dan wat de invloed van gebeurtenissen in andere landen, op de rest van de wereld kunnen hebben. Bewust om je heen kijken. Er is nog steeds niemand die het weet maar dat mag de geo pret niet drukken. Het grappige is dat het juist vaak uit een hele andere hoek komt dan dat je verwacht. Hoe noemen we dat dan?

Ik heb erg gelachen om een bericht dat een raadslid was aangesproken omdat hij een spijkerbroek aanhad. Nederland ten top, spijkerbroek spanningen. Nog even en we hebben onderbroekenlol. Het gaat om de inhoud en niet om de buitenkant. Ik pleit zelf voor wat vrolijke mensen in de politiek met een goed verhaal. Kleding en uiterlijk zijn verpakkingen en de inhoud kan mee of tegenvallen.

De spanningen bij de Voedselbank waren er ook, Voedselbank spanningen. Twee mensen met spanningen die bij de Voedselbank moesten aankloppen omdat ze geen eten meer in huis hadden en ten einde raad waren. Gewoon mensen, zoals jij en ik.

Om de spanningen iets te verminderen start binnenkort de Voedselbank kas. Vrijwilligers en klanten van de Voedselbank zullen helpen bij het zaaien, wieden en oogsten van de biologische groenten. Biologische groenten dus straks in onze voedselpakketten.

En om de kinderen ook even uit den spanningsvelden weg te halen, ze mogen op vakantie. Stichting Vakantie Kind is zo goed om de kinderen een weekje vakantie te gunnen. Een erg leuk en goed initiatief. Ik zit eigenlijk nog te wachten op een aanbod van wat coaches, die in deze week de ouder(s) eens een handje kunnen helpen. Het zou toch mooi zijn als de kinderen weer thuis komen, dat paps en mams weten, hoe ze hun leven beter op de huppel kunnen krijgen.

Het is een spannende tijd, ook voor twee grote bedrijven in Nederland. Komen er weer werkelozen bij?

De mensen zijn alle spanningen meer dan zat, bewust geworden van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YexzQ

Please type the text above: