Potjes vullen

Gisteren hadden mijn hersens weer even kortsluiting. Ging over potjes. In een verzorgingshuis ging de vloerbedekking vervangen worden door een kunststofvloer. Ook een huis waar bezuinigd wordt op personeel en er wat ontslagen zijn gevallen. De vloerbedekking was oud en ja het is hygiënischer om een kunststofvloer te hebben. En ja, het komt uit een ander potje en is belastingtechnisch leuk. Je zou ook kunnen denken: we laten het nog even op de vloer, in het kader van de bezuinigingen en gaan investeren in menselijkheid in plaats van producten. Ik kijk vol verbazing naar verzorgings of verpleeghuizen waar het interieur vervangen wordt. Vaak niet eens zo heel oud nog en op wat kleine aanpassingen na, die de timmerman kan doen, functioneert alles nog prima. Niet alleen ik verbaas mij hierover, meerdere mensen uit de zorg en erbuiten hebben vaak last van kortsluiting in de hersens. Het gaat nergens meer over en de potjes kloppen voor geen meter. De potjes zijn niet meer in verhouding en dat is ook met dank aan ons belastingstelsel. Het menselijke is niet meer, bewust geworden van.

Het is hetzelfde met als je gaat winkelen en je hebt niet veel geld te besteden. Vraag een is dan: heb ik het echt nodig? Vraag twee: waar is het goedkoop en is het kwaliteit? En vraag drie: als ik het niet koop, ben ik dan ongelukkig? En vraag vier: is er ook een andere manier die niets kost om het benodigde te behalen?

Ik was gisteren uit eten met een leuke clubje vrouwen en allemaal zien zij dezelfde dingen om zich heen gebeuren. Het is niet eerlijk en daar kwam het wel op neer. Het ging ook over je dromen volgen en doen wat jij wilt doen.  Het is echt opvallend dat steeds meer vrouwen hun eigen pad kiezen en gaan voor geluk en niet voor haat en somberheid. Het aantal echtscheidingen loopt de potjes uit. Ik vernam ook afgelopen week nog een mooi verhaal van een vrouw. Ik was rijk maar niet gelukkig. Ik heb nu helemaal niets maar heb nog nooit zoveel gelachen als toen ik getrouwd was. En ook zij ging ervan uit: het komt allemaal wel goed. De meeste vrouwen zijn het spuugzat dat de man alleen maar aan het werk is en geld boven ander geluk stelt.

De belangrijkste dingen in het leven zijn niet te koop en als alle potjes leeg zijn worden we ons daar misschien wat beter van bewust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

V2Lqv

Please type the text above: