Beetje het Boer Koekoek gevoel

Ik had gisteren weer zo’n dag. Zo’n dag dat je het gevoel had dat je de figurant was in een hele slechte film. Hoe kan het dat een grondprijs zo hoog is en dat hele bouwprojecten hierdoor afgeblazen worden? Sterker nog, belangstellende kopers voor de projecten trekken zich massaal terug omdat de grondprijs nog steeds blijft stijgen omdat er weer wat foute berekeningen zijn gemaakt en iets toch niet zo blijkt als dat het zou moeten zijn. Je kunt geen nieuwbouw bouwen met zulke hoge grondprijzen. De mensen kunnen de woningen niet betalen, op een enkele rijkaard na. En de bouw wil wel bouwen maar helaas. Projecten waar al jaren over vergaderd wordt en waarvan de voorbereiding al tonnen heeft gekost. Zomaar door de put van het bad, in de nog niet gebouwde woning. Ook laten gemeenten mensen verhuizen omdat ze nieuwbouw willen neerzetten. Alle mensen weg en wat blijkt, project gaat niet door!

En je zult maar als eenling in een gemeenteraad zitten en het allemaal wel snappen. Je wordt bewust door het toilet getrokken omdat je het te simpel ziet en brengt. U hoort hier eigenlijk niet thuis en u maakt hier niet de dienst uit. Gekozen maar niet gewenst. Beetje het Boer Koekoek gevoel.

We leven niet op de rand van de vulkaan. We zijn allang met zijn allen diep in dat gat in de grond gestort en het cement wil maar niet komen om het gat te dichten.

Het is zo jammer dat de aardbol niet kan praten. Ik denk dat de aardbol anders zou zeggen: “afblijven, is van mij die grond en ik ben al uitgeput, wegwezen!”

En om het allemaal nog leuker te maken. Ik kreeg een uitleg van het waarom een pas ontslagen directeur tonnen mee kreeg. Hij moest nog een aantal jaren overbruggen tot aan zijn pensioen en daarom dat bedrag. Af en toe is het goed om een directie in zijn geheel te vervangen, nieuw bloed doet nieuwe wonderen. Het is goedkoper om hem dat bedrag mee te geven dan om hem in dienst te houden. Ik begreep de uitleg volkomen. Helaas ben ik een denker. Waarom heeft de beste man dan niet al die jaren van zijn salaris wat extra geld opzij gezet om die jaren te overbruggen? Waarom is het dan goedkoper om hem geld mee te geven? Mist er iets in de wet of is er ergens een beschermregel teveel in de wet? Hoeveel banen hadden jullie kunnen creëren van die tonnen? Hoeveel nieuwe investeringen hadden er gedaan kunnen worden van die tonnen? O, hij zit wel in de hoogste belastingschaal en ja dat is heel vervelend, is dat zo hoog dat hij daar niet van kon sparen?

Een schoonmaker die heel zijn leven hard heeft gewerkt en een paar jaar voor zijn pensioen niet meer kan werken door lichamelijke klachten en ontslag krijgt. Krijgt deze schoonmaker dan ook een overbrugging mee tot aan zijn pensioen?

Is de ene mens meer waard dan de andere mens? We zijn toch allemaal mensen?

Eigenlijk was het helemaal niet zo’n slechte film want het heeft mij weer iets bewuster gemaakt van de heerlijke tijd waarin ik nu leef. En het scheelt weer een kaartje voor de bioscoop, ik heb mijn eigen film.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1y7I0

Please type the text above: